Natalie Portman – kislányból balerina PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: L.Zs.   
2011. március 02. szerda, 00:00

A kis Natalie-ra 13 évesen figyelt fel a világ a Leon, a profi bájos, ám belevaló kamaszlányaként, Jean Reno méltó partnereként. Most, 17 évvel később első gyermekét várja.Szüleinek egyetlen gyermekeként, Natalie Herschlag néven született Jeruzsálemben 1981. június 9-én. A család még Natalie gyerekkorában Washington DC-be költözött, majd néhány további lakóhelyváltás után végül New Yorkban telepedtek le. Natalie-t 11 évesen fedezte fel egy modellügynök, de ő a modellkedés helyett inkább a színészet felé fordult. A gyorsan jött sikerek azonban nem szálltak a fejébe, fontosnak tartotta a továbbtanulást is. Kiváló eredménnyel végezte iskoláit, majd a Harvardon szerzett diplomát.


A Leon, a profi sikere után olyan filmekben játszott, mint a Szemtől szemben Al Pacinóval és Robert de Niróval, Woody Allen filmje, A varázsige: I love you, és Tim Burton vígjátéka, a Támad a Mars!, amelyben olyan hírességekkel dolgozhatott együtt, mint Jack Nicholson, Glenn Close és Pierce Brosnan. Ezt követően megkapta Amidala királynő szerepét az új Csillagok háborúja trilógiában, de a második és harmadik rész között volt ideje egy Oscar-jelölést is begyűjteni a Közelebb című film egyik szerepéért. Itt sem kisebb sztárok partnere volt, mint Jude Law, Clive Owen és Julia Roberts.

Mostanában ismét Natalie Portman nevétől hangos a filmvilág, hiszen lenyűgöző alakítást nyújtott Darren Aronofsky thrillerjében, a Fekete hattyúban. A filmben egy balerinát játszik, aki pályafutása mérföldkövéhez érkezik, amikor megkapja A hattyúk tavának főszerepét.


A szerény, gátlásos lánynak fel kell fedeznie énje sötét oldalát, hogy kellő művészi erővel formálhassa meg a fehér és a fekete hattyút egyaránt. A filmben számos balett-jelenet látható, melyek egy részében Natalie saját maga táncol. Igaz, gyermekkorában járt balett-órákra, de a szerep kedvéért le kellett fogynia, és fél éven keresztül napi több órát kellett gyakorolnia. Érdemes volt, hiszen alakítását Oscar-díjjal jutalmazták, miután az Arany Glóbuszt már korábban elnyerte a szerepért. Más szempontból is fontos állomás Natalie életében a Fekete hattyú, hiszen a forgatás alatt ismerte meg párját, a koreográfus Benjamin Millepiedet, akivel most várják első gyermeküket.

Érdekességek:

-         Éppen édesanyja 29. születésnapján jött világra.

-         8 éves kora óta vegetáriánus, 2009 óta vegán.

-         Keira Knightley-val nagyon hasonlítanak egymásra, azonos sminkben még a saját édesanyjuk sem tudta őket megkülönböztetni.

-         Egyik kedvenc hobbija a búvárkodás.

-         Közeli barátja Robert Pattinson.


Kristen Stewart tündöklése >>>

Drew Barrymore: sztár magyar gyökerekkel >>>

Emma Watson kívánsága >>>

Taylor Lautner célba ért >>>

Hozzászólások
Hozzáadás Keresés
Hozzászólás
Név:
Email:
 
Tárgy:
 
Gépelje be a képen látható karaktereket.
 
Képeslapküldés

Lepje meg szeretteit egy
szép képeslappal!

Tovább »

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Népszerű

2013.01.09.
Kép

A bájos Nina Dobrev a Vámpírnaplók című sorozat főhősnőjeként lett egy csapásra világhírű, s vélhetően nők milliói cserélnének...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Szűnni nem akaró köhögés keseríti meg az életét? Nehezen múlik a torokfájása és nem segítenek a patikában kapható szopogatós...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Noha a meteorológusok szerint már csak néhány napot kell várni az idei első hószállingózásra, az otthonainkba egy kis segítséggel...   Tovább »
2012.06.20.
Kép

Egy régi legenda szerint az igazgyöngy a hűség ékköve, amely csökkenti a nő vágyát, s ezáltal a mások iránt érzett vágyát. ...   Tovább »

Korábbi

2011.06.21.
Kép

A sármos színész egy ügyvéd szerepével lett híres tizenöt éve, legújabb filmjében, Az igazság árában pedig ismét védőügyvédet...   Tovább »
2012.09.05.
Kép

Farrokh Bulsara szinte egy idegen bolygóról érkezett a rock 'n' roll világába. Indiai zoroasztriánus vallású szülők gyermekeként a...   Tovább »
2011.03.01.
Kép

A brit színész jó ideig élte az ismert, de sztárnak nem nevezhető színészek nyugalmas életét. A legújabb Bondként azonban személye...   Tovább »
2011.04.26.
Kép

Első televíziós fellépése óta - nem véletlenül - Freddie Mercuryhez hasonlítják elementáris erősségű, kristálytiszta hangját. Tabáni...   Tovább »
2011.12.08.
Kép

Ian Somerhalder karrierje érdekesen alakul, hiszen a szép vonásokkal megáldott, modellként befutott fiatalember olyan szerepben lett...   Tovább »