Nina Dobrev, a vámpírok szerelme PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: O.E.   
2013. január 09. szerda, 00:00

A bájos Nina Dobrev a Vámpírnaplók című sorozat főhősnőjeként lett egy csapásra világhírű, s vélhetően nők milliói cserélnének vele helyet, hogy kipróbálják, milyen is a csodás Elena Gilbert élete, aki mágnesként vonzza a bajt és a vámpírokat.

A színésznő Nina Konsztantinova Dobreva néven 1989. január 9-én Szófiában (Bulgária) látta meg a napvilágot, ám szülei Kanadába költöztek, így 2 éves korától Torontóban élt. Édesapja számítógépes szakember, édesanyja pedig művész. Egy testvére van, Aleksander, aki mérnöknek készül.

A kis Nina a J. B. Tyrrell Sr. Public Schoolba és a Wexford Collegiate School for the Arts-ba járt az Ontario állami Scarborough-ban. Már egész fiatalon kinyilvánította, hogy tanulmányait mindenképp valamelyik művészi ágon szeretné folytatni, mivel nagy örömét lelte a táncban, festészetben, színművészetben egyaránt. Végül a színpad vonzása bizonyult a legerősebbnek, ezért hamarosan beiratkozott a helyi Dean Amstrong Acting iskolába, ahol elsajátította a színjátszás alapjait, és ahol végső soron felfedezték.

Igaz, először modellként, majd reklámfilmekben kamatoztathatta "csupán" szépségét és tehetségét, ám később castingokra is eljutott, amelyeken ügyesen szerepelt, így rövidesen megkapta első kisebb filmes szerepeit. Szerepelt a Fugitive Pieces-ben, az Egyre távolabb-ban, a Never Cry Werewolfban, az American Mall, és a Degrassi gimi című sorozatban is.

Az áttörést a rövid idő alatt világhírű Vámpírnaplók kettős szerepe hozta meg számára. Amikor jelentkezett a filmre, nem is sejtette, hogy kettős főszerep eljátszására nyílik majd hamarosan lehetősége, ugyanis a film szerint ő alakítja Elena Gilbertet és Katherina Pierce-t is. A két lány - bár külsőre a megszólalásig hasonlítanak egymásra - személyiségük szempontjából merőben különböznek egymástól, egy dologban azonban egyeznek: mindketten elcsavarják a két meseszép vámpírfiú, azaz a Salvatore fivérek (Stephan és Damon) fejét, és még másokét is...

A színésznő a Wexford Collegiate School for the Arts-ba járt a végzős évéig. Megkezdte másodlagos tanulmányait a torontói Ryerson University-n, ahol szociológiát tanult, ám a filmezés miatt 3 éve abbahagyta a tanulmányait. 

Ian Somerhalder és Nina Dobrev egy premierenA magánéletéről keveset tudni, ám a lapok szerint gyengéd szálak fűzik filmbeli szerelmének tüzes, ám sötét lelkű bátyjához, Damonhoz, azaz Ian Somerhalderhez. Hogy ezzel kapcsolatosan mi az igazság, nem tudni, a köd legalább akkora a fiatalok körül, mint a Twilight-széria forgatása során a nem kevésbé híres Edward (Robert Pattinson) és Bella (Kristen Steward) körül...

Érdekességek

- A Twilight saga izmos vámpírjával, Kellan Lutz-al szerepel a DeathGames című filmben.

- A színésznő imád Twitterezni, több százezer rajongójának legnagyobb örömére.

- Könyvet ír az életéről.

Nicholes Bowes-szal együtt saját ruhakollekció tervezésén dolgozik.
Hozzászólások
Hozzáadás Keresés
Hozzászólás
Név:
Email:
 
Tárgy:
 
Gépelje be a képen látható karaktereket.
 
Képeslapküldés

Lepje meg szeretteit egy
szép képeslappal!

Tovább »

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Népszerű

2013.01.09.
Kép

A bájos Nina Dobrev a Vámpírnaplók című sorozat főhősnőjeként lett egy csapásra világhírű, s vélhetően nők milliói cserélnének...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Szűnni nem akaró köhögés keseríti meg az életét? Nehezen múlik a torokfájása és nem segítenek a patikában kapható szopogatós...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Noha a meteorológusok szerint már csak néhány napot kell várni az idei első hószállingózásra, az otthonainkba egy kis segítséggel...   Tovább »
2012.06.20.
Kép

Egy régi legenda szerint az igazgyöngy a hűség ékköve, amely csökkenti a nő vágyát, s ezáltal a mások iránt érzett vágyát. ...   Tovább »

Korábbi

2011.10.18.
Kép

Október 14-én, pénteken nagy sikerrel mutatta be a Centrál Színház az Egy nyári éj mosolya című Broadway-musicalt Törőcsik Mari,...   Tovább »
2013.03.16.
Kép

Életemben először a hangját hallottam. Tizenéves lehettem, és egy kalózos filmet néztem otthon, a tévében. A főszereplőnek olyan...   Tovább »
2011.03.02.
Kép

A kis Natalie-ra 13 évesen figyelt fel a világ a Leon, a profi bájos, ám belevaló kamaszlányaként, Jean Reno méltó partnereként. Most, 17...   Tovább »
2011.03.10.
Kép

Illényi Katica hegedűművésznő nem véletlenül lett világhírű. Énekel, táncol, színésznőként, műsorvezetőként is briliáns, és...   Tovább »
2012.04.16.
Kép

A zord éghajlatú skót felföld számos karakteres férfit adott a világnak: gondoljunk csak Sean Connery-re, Rod Stewartra, Ewan McGregorra vagy...   Tovább »