Old Timer találkozó, Biatorbágy, Outlet Center PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: Aszódi Ádám   
2011. április 17. vasárnap, 10:37

Tegnap Old Timer találkozón jártunk. Egy ilyen esemény, bár az autókról szól, messze túl is mutat azokon. Ez szórakozás, hobbi, életcél, kikapcsolódás, életforma, na és persze nosztalgia.Még csak harmincas éveim derekán járok ugyan, de néhány itt látott modell rég hátrahagyott gyermekkorom néhány emlékét idézte fel bennem. Hiába, repül az idő. Gyermekeink növekedésén kívül, a műszaki termékek, köztük az autók fejlődésén látszik ez csak igazán! Egy ma, harminc körüli, gyártásakor csak kevesek számára elérhető luxuskocsi, bizony gyakran szerényebb felszereltségű, mint mai, alapnak számító új társai. Ugyanakkor kiállták már a legkomolyabb tesztet, magát az életet, eltöltöttek sok telet és nyarat, okoztak örömet, és néha biztos bánatot is aktuális gazdáiknak. Műszaki megoldásaik, bár egyszerűbbek, mint mai társaiké, mégis bebizonyították létjogosultságukat. Mai társaik, mint a tömegtermelés egzakt példái, nem biztos, hogy ilyen soká fogják húzni. Érdemes ezért tisztelettel közeledni feléjük. Gazdáik általában kedvtelésből tartják kedvenceiket, a mindennapokban nem használják őket. Megszállottként tisztogatják, építgetik, néha teljesen restaurálják is kedvencüket. Itt minden autót nagy becsben tartanak, nagyobban, mint a ma, tucatként kigördülő új széria kocsikat. Itt minden autónak története van, és általában szerves része az őt birtokló családnak. Hamarosan, néhány érdekes autót mutatunk be gazdáikkal és sajátos történeteikkel, hogy önök is ízelítőt kaphassanak ebből az életérzésből. Addig is, mindnyájunk örömére, fogadjanak szeretettel néhány szép képet a találkozóról!


Libasorban, Kacsák a sorban


Ez a Kacsa kilóg a sorból


Minik sora


Ős-Saab, még bőven az Opeles idők előttről


a néhai Nyugat-német autópályák néhai királya

Hozzászólások
Hozzáadás Keresés
Hozzászólás
Név:
Email:
 
Tárgy:
 
Gépelje be a képen látható karaktereket.
 
Képeslapküldés

Lepje meg szeretteit egy
szép képeslappal!

Tovább »

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Népszerű

2013.01.09.
Kép

A bájos Nina Dobrev a Vámpírnaplók című sorozat főhősnőjeként lett egy csapásra világhírű, s vélhetően nők milliói cserélnének...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Szűnni nem akaró köhögés keseríti meg az életét? Nehezen múlik a torokfájása és nem segítenek a patikában kapható szopogatós...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Noha a meteorológusok szerint már csak néhány napot kell várni az idei első hószállingózásra, az otthonainkba egy kis segítséggel...   Tovább »
2012.06.20.
Kép

Egy régi legenda szerint az igazgyöngy a hűség ékköve, amely csökkenti a nő vágyát, s ezáltal a mások iránt érzett vágyát. ...   Tovább »

Korábbi

2011.03.10.
Kép

Illényi Katica hegedűművésznő nem véletlenül lett világhírű. Énekel, táncol, színésznőként, műsorvezetőként is briliáns, és...   Tovább »
2011.03.02.
Kép

A kis Natalie-ra 13 évesen figyelt fel a világ a Leon, a profi bájos, ám belevaló kamaszlányaként, Jean Reno méltó partnereként. Most, 17...   Tovább »
2012.05.06.
Kép

Paul Wesley egy csapásra vált világsztárrá a Vámpírnaplók szédületes sikerének köszönhetően. Mára lányok, asszonyok milliói követik...   Tovább »
2010.10.06.
Kép

Simon Bakerrel hetente találkozhatunk a képernyőn. De vigyázat! A mentalista természetfeletti tulajdonságokkal rendelkezik! Nem mindegy ...   Tovább »
2011.10.18.
Kép

Október 14-én, pénteken nagy sikerrel mutatta be a Centrál Színház az Egy nyári éj mosolya című Broadway-musicalt Törőcsik Mari,...   Tovább »