Országos együttműködés a Shell és a Kia között Nyomtatás
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: Kia Motors Hungary   
2011. június 29. szerda, 22:23

A Kia Motors Hungary Kft. és a Shell Hungary Zrt. négyéves együttműködési megállapodást írt alá 2011. április 1-én.Ennek értelmében mostantól a Shell a Kia magyarországi szervizhálózatának preferált kenőanyag szállítója, de a tervekben szerepel a cégek közötti marketing, és műszaki kooperáció is. Az együttműködés első jeleként az új Kiák szerviz- és garancia füzetében már a Shell szerepel, mint a márka preferált kenőanyag beszállítója.

A két vállalat közötti stratégiai szintű kapcsolat nem új keletű. Több európai országban, így Belgiumban, Németországban és Szlovákiában már 2007-ben együttműködést kezdeményezett a Kia és a Shell, majd 2009-től pán-európai szintre terjesztette ki azt, amelynek keretében a Kia kizárólagosan a Shell kenőanyagok használatát javasolja az által gyártott gépjárművekbe. Nem pusztán piaci támogatásról van szó: a gyártók a kutatásban és a fejlesztésben is együttműködnek, a Shell a Kia Motors hajtáslánc-technológiájának felhasználásával tökéletesíti, fejleszti kenőanyagait. A Magyarországon most életbe lépett megállapodás tehát egy már aktív együttműködést tett még szorosabbá a Kia és a Shell között.

Néhány szó a Kia Motors Corporation-ről

Az 1944-ben alapított Kia Motors Corporation (www.kia.com) – mely a fiatalos és minőségi autók gyártója – Korea legrégibb járműgyártó vállalata. A Hyundai-Kia Automotive Group tagjaként a Kia célja, hogy a világ vezető autómárkái közé kerüljön. A vállalat kilenc országban található 13 gyártó és összeszerelő üzeme évente több mint 1,4 millió járművet állít elő. Ezeket a járműveket a Kia 172 országra kiterjedő viszonteladói hálózatán keresztül értékesítik és szervizelik.

A Kiának jelenleg több mint 40 000 alkalmazottja van, éves árbevétele megközelíti a 17 milliárd amerikai dollárt. A vállalat az Ausztrál Nyílt Teniszbajnokság fő támogatója. A Kia ezen felül a FIFA (a labdarúgó-világbajnokság irányító testülete) hivatalos gépjármű-partnere, valamint az UEFA EUROTOP partnere.

A Kia Motors Corporation szlogenje – „A meglepetés erejével” – arra a globális elkötelezettségre utal, hogy a vállalat az autózás folyamatos fejlesztésével mindig felülmúlja a vevők elvárásait.

Shell

Az angliai-hollandiai székhelyű Shell több mint egy évszázada foglalkozik kőolaj- és gázkitermeléssel, ezekből jelenleg naponta 3,3 millió hordónyit állít elő. A világ több mint 90 országában mintegy 93 ezer alkalmazottat foglalkoztat, finomítóinak és vegyi üzemeinek száma meghaladja a harmincat. A világ 43 000 Shell töltőállomásán évente 145 milliárd liter üzemanyagot vásárolnak az autósok, a vállalat éves globális forgalma 2010-ben meghaladta a 368 milliárd dollárt. Magyarországon 1925 óta van jelen a Shell.

Hozzászólások
Hozzáadás Keresés
Hozzászólás
Név:
Email:
 
Tárgy:
 
Gépelje be a képen látható karaktereket.