Rachel Weisz, az osztrák-magyar díva PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: L.Zs.   
2012. március 06. kedd, 12:00

A múmia sztárja is – mint annyian a filmszakmában – magyar felmenőkkel dicsekedhet. Édesanyja osztrák pszichológus, édesapja pedig magyar feltaláló.Rachel 1970. március 7-én született Londonban, és csinos lánnyá serdülve már 14 évesen modellkedni kezdett. Nemcsak szép volt azonban, hanem okos is, ezért továbbtanult a Cambridge-i egyetemen. Itt kezdett színészettel foglalkozni, majd 22 évesen először tévéfilmekben bukkant fel. Első mozifilmjét két évvel később készítette, és 1996-ban kisebb szerepet kapott a Lopott szépség című Bertolucci filmben. Az áttörést azonban három évvel később A múmia című kalandfilm főszerepe hozta meg számára. Még ugyanebben az évben fontos feladatot kapott Szabó István A napfény íze című filmjében. 2001 ugyancsak emlékezetes év lett számára, hiszen ekkor készült el A múmia folytatása, valamint Az ellenség a kapuknál, melyben Jude Law és Joseph Fiennes partnere volt.

Azóta sem tétlenkedik, olyan filmekben játszott, mint az Egy fiúról Hugh Granttel, a Constantine – A démonvadász Keanu Reeves-szel, Az elszánt diplomata Ralph Fiennes-szel (Rachel ezért a szerepért Oscar-díjat nyert), A forrás Hugh Jackmannel, a Mindenképpen talán Ryan Reynoldsszal, A szélhámos fivérek Adrian Brody-val és Mark Ruffalóval, és a Komfortos mennyország Mark Wahlberggel.

A legsármosabb színészekkel játszott együtt, ám ő mégis inkább a rendezőkhöz vonzódott. 2001-ben Sam Mendesszel randizott, mielőtt az elvette volna Kate Winsletet, majd a következő évben Rachel megismerkedett a szintén tehetséges rendező Darren Aronofsky-val. 2006. elején eljegyezték egymást, május 31-én pedig megszületett fiuk, Henry. Sajnos azonban kapcsolatuk Aronofsky-val zátonyra futott, és tavaly novemberben elváltak útjaik. Úgy tűnik, Rachelnek egy időre elege lett a rendezőkből, új szerelme Daniel Craig.

Érdekességek:

- Egy régi, fekete Jaguarral jár.

- Az egyetemen radikális feminista volt.

- Amikor Oscart nyert Az elszánt diplomata várandós főhősnőjének szerepéért, a valóságban is gyermeket várt.

- Az Empire magazin által készített „ A filmtörténet 100 legszexisebb sztárja” listán a 37. lett 2007-ben.

- Először neki akarták adni a Benjamin Button különös élete című film női főszerepét, de más munkáiból eredő egyeztetési problémák miatt végül Cate Blanchett kapta a szerepet.

Daniel Craig, a markáns arcú Bond >>>

Drew Barrymore -sztár magyar gyökerekkel >>>

John Travolta - nem csak táncosnak született >>>

Natalie Portman: Kislányból balerina >>>

Emma Watson kívánsága >>>

Hozzászólások
Hozzáadás Keresés
Hozzászólás
Név:
Email:
 
Tárgy:
 
Gépelje be a képen látható karaktereket.
 
Képeslapküldés

Lepje meg szeretteit egy
szép képeslappal!

Tovább »

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Népszerű

2013.01.09.
Kép

A bájos Nina Dobrev a Vámpírnaplók című sorozat főhősnőjeként lett egy csapásra világhírű, s vélhetően nők milliói cserélnének...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Szűnni nem akaró köhögés keseríti meg az életét? Nehezen múlik a torokfájása és nem segítenek a patikában kapható szopogatós...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Noha a meteorológusok szerint már csak néhány napot kell várni az idei első hószállingózásra, az otthonainkba egy kis segítséggel...   Tovább »
2012.06.20.
Kép

Egy régi legenda szerint az igazgyöngy a hűség ékköve, amely csökkenti a nő vágyát, s ezáltal a mások iránt érzett vágyát. ...   Tovább »

Korábbi

2011.03.20.
Kép

Az idei év eddig az Oscar-díj jegyében telt a sármos színész számára: jelölést kapott a legjobb férfi főszereplő kategóriában, és ő...   Tovább »
2012.03.06.
Kép

A múmia sztárja is – mint annyian a filmszakmában – magyar felmenőkkel dicsekedhet. Édesanyja osztrák pszichológus, édesapja pedig magyar...   Tovább »
2011.04.29.
Kép

Uma Thurman, Tarantino harcos istennője, a Ponyvaregény ikonja, az egykori modell, két gyermekes családanya és A-kategóriás szupersztár ma...   Tovább »
2011.07.29.
Kép

Angelina Jolie-t lehet szeretni, lehet őt nem kedvelni, de az vitathatatlan, hogy nem mindennapi jelenség. Vérbeli nőstény, akinek határozott...   Tovább »
2012.05.29.
Kép

A francia színész nem érte be kevéssel: sikeres hazájában és a nagyvilágban egyaránt, ő nyerte el a világ egyik legszebb nőjének kezét,...   Tovább »