Ribizli zselé PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnő 
Írta: Eszter   
2011. február 21. hétfő, 14:01

Ribizli zselé

Beküldte: Mari mama

Elkészítés ideje: 3 óra
Nehézségi fokozat: közepes
Pénztárcabarát: kiadós


Hozzávalók:

4 kg ribizli
1,2 liter víz
cukor (literenként 80 dkg)


Elkészítés:

1.) Megmossuk és leszemezzük a ribizlit, lábasba tesszük, és felöntjük 1,2 liter vízzel. 5 percig fedő alatt főzzük. Fakanállal nyomkodjuk szét alaposan a ribizlit.
2.) Előveszünk egy másik lábast, szűrőt teszünk bele, és átöntjük a ribizlit. Fakanállal alaposan összenyomkodjuk a szemeket. Ha lecsurgott, lemérjük a levet, és tovább főzzük, aztán lassan hozzákeverjük a cukrot, literenként 80 dkg-ot. 10 percig főzzük cukrosan a ribizli-levet, majd tiszta üvegekbe merjük és bedunsztoljuk.


Hozzászólások
Hozzáadás Keresés
Hozzászólás
Név:
Email:
 
Tárgy:
 
Gépelje be a képen látható karaktereket.
 
Képeslapküldés

Lepje meg szeretteit egy
szép képeslappal!

Tovább »

Iratkozzon fel hírlevelünkre!