Rizses töltött gomba PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnő 
Írta: Eszter   
2011. október 13. csütörtök, 15:56

Rizses töltött gomba


Beküldte: Nóra

Elkészítés ideje: 40 perc
Nehézségi fokozat: könnyű
Pénztárcabarát: olcsó

Hozzávalók:

10 dkg felkarikázott erdei gomba
4 csiperkegomba
8 dkg főtt rizs
4 felaprított, szárított paradicsom
4 felkarikázott újhagyma
4 szeletelt rozskenyér
1,5 dl száraz vörösbor
2 evőkanál reszelt parmezán
só, bors


Elkészítés:

Kitördeljük a csiperke szárát, a nagy fejeket félretesszük, a többit apróra összevagdaljuk. Összekeverjük a vagdalékot az erdei gombával, paradicsommal, vörösborban puhára pároljuk. A főzőlevet félretesszük. Ezt a zöldséglevet összevegyítjük az aprított újhagymával, és a főtt rizzsel. Fűszerezzük, és a masszát a gombafejek üregébe töltjük. A kalapokat lenyomkodjuk, megszórjuk parmezánnal. A félretett főzőlevet a gombák alá öntjük, 25-30 percig sütjük. megpirítjuk a kenyérszeleteket. A gombákat 1-1 pirítós közepébe ültetjük. Újhagymacsíkkal díszítjük.


Hozzászólások
Hozzáadás Keresés
Hozzászólás
Név:
Email:
 
Tárgy:
 
Gépelje be a képen látható karaktereket.
 
Képeslapküldés

Lepje meg szeretteit egy
szép képeslappal!

Tovább »

Iratkozzon fel hírlevelünkre!