Robert Pattinson, a vegetáriánus vámpír PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: L.Zs.   
2011. március 29. kedd, 19:00

Robert a nem túl távoli 1986-ban jött világra Londonban, májusban tölti be a 25-öt. Már 15 évesen csatlakozott egy amatőr színtársulathoz, de zeneileg is képezte magát: háromévesen kezdett zongorázni, ötéves korától pedig gitárleckéket vett. Nem vesztegette az idejét, így ma kiválóan játszik mindkét hangszeren.Igazi sikereit azonban színészként érte el: nem kellett sokáig várnia az ismertségre sem: már 17 évesen kiválasztották Cedric szerepére a Harry Potter és a tűz serlege című filmhez, amelyet 2005-ben mutattak be a mozik. Két tévéfilm és egy kevéssé sikeres mozifilm után Salvador Dali bőrébe bújhatott a Little Ashes című alkotásban, amelyet Magyarországon végül nem mutattak be. A film Dali, Buñuel és García Lorca ifjú éveiről szól. Robert már ekkor sem számított ismeretlennek a mozirajongók számára, ám ezt össze sem lehet hasonlítani azzal a világhírnévvel és rajongással, amely ezután következett.

2008-ban ugyanis megfilmesítették Stephenie Meyer népszerű vámpírregényét, az Alkonyatot, melynek egyik főszerepét a kisfiúsan jóképű Robert kapta. Ezt még két folytatás követte, az Alkonyat: Újhold, és az Alkonyat: Napfogyatkozás.


Az érzékeny, vonzó, emberi vér fogyasztásától tartózkodó vámpír, Edward Cullen, vele együtt pedig Robert Pattinson végérvényesen a tinédzser lányok álma és kedvence lett. A vámpírmesék között hősünk feltűnt az Emlékezz rám! című romantikus dráma szomorú sorsú főszereplőjeként is, rajongói pedig hamarosan ismét találkozhatnak vele: május elején mutatják be hazánkban a Vizet az elefántnak! című legújabb filmjét, melyben Reese Witherspoon lesz a partnere.

A magánéletét nagyon őrzi, kevés információt oszt meg a világgal. Tavaly azonban több hír is megjelent, melyek szerint Alkonyat-beli partnere, Kristen Stewart a párja. Egy biztos: most épp mindketten Kanadában forgatják az Alkonyat-saga kétrészes folytatását, melynek első darabját idén novemberben mutatják be Amerikában, a másodikat pedig egy évvel később.


Érdekességek:

- 3000 másik jelentkezőt legyőzve szerezte meg Edward Cullen szerepét.

- 2008-ban és 2009-ben több szavazáson is első vagy előkelő helyezést ért el a legvonzóbb férfisztárok listáján.

- Állítólag távoli rokona Vlad Tepesnek, akiről Bram Stoker Dracula alakját mintázta.

- Míg az első Alkonyat-filmmel még „csak” 2 millió dollárt keresett, a második részért már 12 milliót kapott.

Twilight inspirálta ékszerek >>>

Vámpírnaplók - élet az árnyak között >>>

Hozzászólások
Hozzáadás Keresés
Hozzászólás
Név:
Email:
 
Tárgy:
 
Gépelje be a képen látható karaktereket.
 
Képeslapküldés

Lepje meg szeretteit egy
szép képeslappal!

Tovább »

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Népszerű

2013.01.09.
Kép

A bájos Nina Dobrev a Vámpírnaplók című sorozat főhősnőjeként lett egy csapásra világhírű, s vélhetően nők milliói cserélnének...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Szűnni nem akaró köhögés keseríti meg az életét? Nehezen múlik a torokfájása és nem segítenek a patikában kapható szopogatós...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Noha a meteorológusok szerint már csak néhány napot kell várni az idei első hószállingózásra, az otthonainkba egy kis segítséggel...   Tovább »
2012.06.20.
Kép

Egy régi legenda szerint az igazgyöngy a hűség ékköve, amely csökkenti a nő vágyát, s ezáltal a mások iránt érzett vágyát. ...   Tovább »

Korábbi

2011.03.14.
Kép

Az írek nemzeti kincse Eithne Patricia Ní Bhraonáin néven született az ország észak-nyugati részén, Donegal megyében. Az Orinoco Flow...   Tovább »
2013.01.09.
Kép

A bájos Nina Dobrev a Vámpírnaplók című sorozat főhősnőjeként lett egy csapásra világhírű, s vélhetően nők milliói cserélnének...   Tovább »
2010.10.15.
Kép

Alig múlt húsz éves, nevét mégis az egész világ ismeri, és több rajongót tudhat maga mögött, mint a régi idők felpolcolt mellű,...   Tovább »
2012.02.24.
Kép

Ki ne emlékezne a copfos kislányra az E. T.-ből? Az anyai részről félig magyar Drew hétévesen lett sztár, de színészi pályafutását...   Tovább »
2011.02.17.
Kép

Február 18-án ünnepli születésnapját John Travolta, Hollywood nagy visszatérője, akinek nemrégiben született meg harmadik gyermeke,...   Tovább »