Sárgabarack lekvár PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: Mágnes   
2011. augusztus 12. péntek, 00:00

alt

Hozzávalók:

sárgabarack
cukor

Elkészítés:

1.) Hibátlan, nem nagy, de jó érett barackokat forró vízbe tesszük és 1-2 perc után kiszedjük. Így a héja könnyen lehúzható. Kimagozzuk és kb 30-40 dkg cukrot adunk hozzá kilogrammonként. Ha savanyú, éretlenebb a barack, akkor lehet 50 dkg is hozzáadni kilónként.
2.) A cukorral összekevert gyümölcsöt tiszta ruhával letakarva, hűvös helyen, 24 órát állni hagyjuk. Ezután 20 percig főzzük, és tiszta, jól kimosott üvegekbe merjük, majd száraz gőzbe tesszük, ott addig hagyjuk, míg kihűl.


.





Hozzászólások
Hozzáadás Keresés
Hozzászólás
Név:
Email:
 
Tárgy:
 
Gépelje be a képen látható karaktereket.
 
Képeslapküldés

Lepje meg szeretteit egy
szép képeslappal!

Tovább »

Iratkozzon fel hírlevelünkre!