Sárgarépás kenyér PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: Eszter   
2011. május 03. kedd, 08:33

Sárgarépás kenyér

Beküldte: Decens.hu

Elkészítés ideje: 3 óra
Nehézségi fokozat: könnyű
Pénztárcabarát: kiadós


Hozzávalók:

50 dkg liszt
50 dkg teljes kiőrlésű liszt
1 dl olíva olaj
4,5-5 dl víz
1 kocka élesztő
1,5 evőkanál só
1 csipet cukor
1 db sárgarépa


Elkészítés:

1. A sárgarépát lereszeljük a sajtreszelőn.
2. Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, és összegyúrjuk a többi hozzávalóval, majd dagasztjuk, kelesztjük.
3. A tésztát kenyérsütőformába tesszük, és előmelegített sütőben először 220 fokon 10 percig, majd 200 fokon tűpróbáig sütjük.
Mielőtt elkészülne, vízzel kenjük meg, ettől ropogósabb lesz a héja.


Hozzászólások
Hozzáadás Keresés
Hozzászólás
Név:
Email:
 
Tárgy:
 
Gépelje be a képen látható karaktereket.
 
Képeslapküldés

Lepje meg szeretteit egy
szép képeslappal!

Tovább »

Iratkozzon fel hírlevelünkre!