Simon Baker, a mentalista PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: Aszódi Ádám   
2010. október 06. szerda, 15:08

Simon Bakerrel hetente találkozhatunk a képernyőn. De vigyázat! A mentalista természetfeletti tulajdonságokkal rendelkezik! Nem mindegy tehát, mire gondolunk, amikor a szemébe nézünk.


alt

A legfrissebb kutatási eredmények szerint a magyar nézők második legkedveltebb sorozata a szőke, sármos ausztrál színész, Simon Baker nevével fémjelzett spirituális hangulatú krimi; a Mentalista. (Az első helyen szappanoperánk, a Barátok közt c. sorozat végzett.) De ki is az a Simon Baker és miért tartják őt olyan elragadónak a női nem képviselői?

Gördeszkás műbaleset

Simon Baker 1969. július 30-án született Launcestonban. Édesanyja, Elisabeth Labberton angoltanárként, édesapja, Barry Baker pedig művészként dolgozott. Korán elváltak, a kis Simon talán még két éves sem volt ekkor. A válást követően a kisfiút anyjának ítélték, aki újra férjhez ment, és családjával Dél-Walesbe költözött. Simon sem új apját, sem mostohatestvérét nem szívlelte, sosem jött ki velük igazán, ám vér szerinti apjától oly messze került, hogy legközelebb 18 éves volt, amikor találkoztak.

A kis Baker fiú legelőször anyját kápráztatta el színészi képességével, amikor is a házuk előtt gördeszkázva felfigyelt arra, hogy édesanyja az ablak mögül az ő "produkcióját" lesi. Rátett ezért egy lapáttal és káprázatos műesést produkált. A műsor sikeres volt, az anyja majdnem elájult idegességében, miután sikoltozva kirontott az utcára, ahol a fiát földön fekve találta. Ettől kezdve biztos volt benne, hogy egy napon színész lesz.


alt

Szerepek, szerelem

A középiskola után végül mégsem színjátszást tanult, hanem egészségügyi főiskolára ment, Sydneybe, ám a filmszakma így is rátalált. Először egy jégkrém reklámban kapott szerepet, egy videó klipben - ezek után jöttek csak a filmes munkák. Az első nagyobb szerepét a Szigorúan bizalmas című filmben kapta, majd ezt követte a Vörös bolygó és ezzel együtt számtalan filmes és sorozat-beli szelep. Legkiemelkedőbb teljesítményét a Mentalista című sorozatban nyújtotta, amellyel egy csapásra világsztárrá vált, és 2008-ban elnyerte a Golden Globe-ot.

Baker a Mentalista c. sorozatban Patrick Jane "nyomozót" alakítja, aki nem a szó szoros értelmében vett nyomozó. Ő a mentalista, aki természetfeletti képességeire hagyatkozva segít kibogozni a bűntények szálait kollégáinak. Megérzései, álmai, és látomásai mindig előre lendítik az elakadt vagy épp rossz irányban tapogatózó rendőröket, akik aztán mindig belátják, Patrick képességei csalhatatlanok. A történet szerint Partick azért szentelte életét a gyilkosságok feltárásának, mert korábban épp munkája miatt egy sorozatgyilkos bosszúból megölte a családját. Ettől kezdve Patrick csak a nyomozásnak él, és a Los Angeles-i rendőrség csapatába állva üldözi megszállottan a gonosztevőket.


alt

Simon Baker hamar nősült: Rebecca Rigg-et egy közös forgatáson ismerte meg, s a munkából komoly szerelem lett. Első kislányuk; Stella Breeze 1993-ban született. Jelenleg 3 gyermeke van, és legjobb barátai között tudhatja a szintén ausztrál Nicole Kidman-t.

Hozzászólások
Hozzáadás Keresés
Hozzászólás
Név:
Email:
 
Tárgy:
 
Gépelje be a képen látható karaktereket.
 
Képeslapküldés

Lepje meg szeretteit egy
szép képeslappal!

Tovább »

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Népszerű

2013.01.09.
Kép

A bájos Nina Dobrev a Vámpírnaplók című sorozat főhősnőjeként lett egy csapásra világhírű, s vélhetően nők milliói cserélnének...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Szűnni nem akaró köhögés keseríti meg az életét? Nehezen múlik a torokfájása és nem segítenek a patikában kapható szopogatós...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Noha a meteorológusok szerint már csak néhány napot kell várni az idei első hószállingózásra, az otthonainkba egy kis segítséggel...   Tovább »
2012.06.20.
Kép

Egy régi legenda szerint az igazgyöngy a hűség ékköve, amely csökkenti a nő vágyát, s ezáltal a mások iránt érzett vágyát. ...   Tovább »

Korábbi

2011.03.20.
Kép

Az idei év eddig az Oscar-díj jegyében telt a sármos színész számára: jelölést kapott a legjobb férfi főszereplő kategóriában, és ő...   Tovább »
2011.10.15.
Kép

Az Észak-Írországban született színészt magassága és tehetsége egyaránt a legnagyobbak közé sorolja. Az utóbbi években pályája...   Tovább »
2012.04.16.
Kép

A zord éghajlatú skót felföld számos karakteres férfit adott a világnak: gondoljunk csak Sean Connery-re, Rod Stewartra, Ewan McGregorra vagy...   Tovább »
2011.03.21.
Kép

Hiszik vagy sem, Gregor Bernadett félénk gyermek volt, akinek esze ágában nem volt szavalni az iskolai ünnepségeken, és sosem kereste a...   Tovább »
2013.03.16.
Kép

Életemben először a hangját hallottam. Tizenéves lehettem, és egy kalózos filmet néztem otthon, a tévében. A főszereplőnek olyan...   Tovább »