Szardínia rally: Turán Friciék már úton vannak PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: Just Creative   
2011. május 03. kedd, 14:45

Miután Frici megautóztatta a Class FM Morning Show-jának teljes stábját, Sebestyén Balázst, Rákóczi Ferit és Vadon Janit a Hungaroringen, és bebizonyította, hogy mégsem olyan „csajos” autó a Ford Fiesta S2000, a Synergon Turán Motorsport csapata már el is indult a következő SWRC futam helyszínére, az olaszországi Szardínia szigetére.


„Az új autónk nagyon jó, a sebességünkkel nincs gond, a motort forgathatjuk a maximumig. A Jordán versenyen a hajó késése miatt a tesztünk elmaradt, de így is tartottuk a harmadik helyet, ami nagyon szép eredmény volt. Szardínián már két tréningen is részt tudunk venni, ami különösen navigátori szempontból fontos.” – mondta Turán Frici. „Mind a ketten kezdünk felnőni ehhez a világbajnoksághoz és egyre jobb eredményeket fogunk tudni elérni.” – tette hozzá Zsiros Gábor, navigátor.

A Szardínia rally programjai május 2-án, hétfőn veszik kezdetüket, a pályabejárásra pedig kedden és szerdán van lehetőség. Csütörtökön indul a shakedown szakasz, amit az ünnepélyes rajtceremónia követ Olbia kikötővárosában. A következő napokban folyamatos versengés vár Friciékre, és a vasárnapi díjátadó ünnepségen reményeink szerint a dobogó minél magasabb fokán láthatjuk őket.


Szardínia a komoly kihívást jelentő és változatos szakaszairól ismert, melyek többségében kavicsosak-sziklásak. A nyílt területekkel és dombos erdőkkel tarkított versenyt gyors és egyenes szakaszok jellemzik, melyek jó ritmusban autózhatóak. Egy-egy bukkanó meglepheti a pilótákat, a nézőket pedig nagyszerű ugratásokkal örvendezteti meg.


Olaszországban a teljes SWRC mezőny rajthoz áll, így Friciéknek alkalmuk lesz majd megszorongatni a tabella elején álló észt Kuudát, vagy a cseh Prokopot, és ismét azonos pályán bizonyíthatnak olyan világhírű versenyzőkkel, mint Raikönnen, Solberg vagy Loeb.


Hozzászólások
Hozzáadás Keresés
Hozzászólás
Név:
Email:
 
Tárgy:
 
Gépelje be a képen látható karaktereket.
 
Képeslapküldés

Lepje meg szeretteit egy
szép képeslappal!

Tovább »

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Népszerű

2013.01.09.
Kép

A bájos Nina Dobrev a Vámpírnaplók című sorozat főhősnőjeként lett egy csapásra világhírű, s vélhetően nők milliói cserélnének...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Szűnni nem akaró köhögés keseríti meg az életét? Nehezen múlik a torokfájása és nem segítenek a patikában kapható szopogatós...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Noha a meteorológusok szerint már csak néhány napot kell várni az idei első hószállingózásra, az otthonainkba egy kis segítséggel...   Tovább »
2012.06.20.
Kép

Egy régi legenda szerint az igazgyöngy a hűség ékköve, amely csökkenti a nő vágyát, s ezáltal a mások iránt érzett vágyát. ...   Tovább »

Korábbi

2012.05.29.
Kép

A francia színész nem érte be kevéssel: sikeres hazájában és a nagyvilágban egyaránt, ő nyerte el a világ egyik legszebb nőjének kezét,...   Tovább »
2010.12.02.
Kép

Jacob Blacket mindenki kedveli: a nők a kisfiús mosolya, a férfiak pedig a kőkemény munkával elért izomzata miatt. Az ifjú színész nagyon...   Tovább »
2011.03.21.
Kép

Hiszik vagy sem, Gregor Bernadett félénk gyermek volt, akinek esze ágában nem volt szavalni az iskolai ünnepségeken, és sosem kereste a...   Tovább »
2011.07.07.
Kép

Graceland, vagyis Elvis Presley otthona az USA egyik legkedveltebb látnivalója. A memphisi birtok, ahol egykor a rock király élt népes...   Tovább »
2011.03.10.
Kép

Illényi Katica hegedűművésznő nem véletlenül lett világhírű. Énekel, táncol, színésznőként, műsorvezetőként is briliáns, és...   Tovább »