Szecessziós ládika és art deco doboz PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: Cser Kiadó   
2011. október 13. csütörtök, 17:51

A szalvétatechnikának töretlen a népszerűsége, mivel ezzel a technikával könnyen és egyszerűen díszíthetünk kölönféle tárgyakat, lakásdíszeket és ajándékokat. Az alábbiakban megmutatjuk, hogyan készül a képen látható szecessziós ládika és art deco doboz, amelyeket akár a lassan közelgő Karácsonyra is bespájzolhatunk, hiszen bárki kapja majd meglepetésként, egész biztosan örülni fog nekik.


Hozzávalók:

- pici faládika és natúr színű papírmasé doboz
- Art deco és szecessziós témájú szalvéták
- Ragasztólakk
- Védőlakk
- Aranyszínű üvegfesték kontúr
- Alapozófesték
- Fekete és aranyszínű akrilfesték
- Hegyes, éles olló
- Ecsetek

Szalvétatechnikával készült dobozokElkészítés:

1.) Tervezzük meg, a szalvéták mely részeit szeretnénk felhasználni, majd vágjuk ki. A ládikákra ragasztott mintát tépkedhetjük is, úgy még jobban belemosódik majd a háttérbe.
2.) Száradás után a dobozt teljesen fedjük be a szalvétával, a ládikára csak néhány szalvétarészletet ragasszunk. A ládika többi részét szivaccsal tupfoljuk feketére és aranyszínűre. Vigyázzunk, a szalvétára ne kerüljön festék!
3.) A dobozon aranyszínű kontúrral hangsúlyozzuk a mintát, végül a védőlakkal kenjük le.
4.) A ládika egyes részeit is díszítsük aranyszínű üvegfesték kontúrral, hozzuk összhangba a festett és szalvétával díszített részeket. Mivel a ládika igen kicsi, használhatunk szűkítőfejet is, így még filigránabb mintával tudjuk díszíteni. Végül fényes lakkal lakkozzuk le.


SzalvétatechnikaVincze Eszter: Szalvétatechnika A-tól Z-ig

Cser Kiadó
Terjedelem: 32 oldal
Ára: 1195 Ft
A könyv itt rendelhető meg >>>Hozzászólások
Hozzáadás Keresés
Hozzászólás
Név:
Email:
 
Tárgy:
 
Gépelje be a képen látható karaktereket.
 
Képeslapküldés

Lepje meg szeretteit egy
szép képeslappal!

Tovább »

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Népszerű

2013.01.09.
Kép

A bájos Nina Dobrev a Vámpírnaplók című sorozat főhősnőjeként lett egy csapásra világhírű, s vélhetően nők milliói cserélnének...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Szűnni nem akaró köhögés keseríti meg az életét? Nehezen múlik a torokfájása és nem segítenek a patikában kapható szopogatós...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Noha a meteorológusok szerint már csak néhány napot kell várni az idei első hószállingózásra, az otthonainkba egy kis segítséggel...   Tovább »
2012.06.20.
Kép

Egy régi legenda szerint az igazgyöngy a hűség ékköve, amely csökkenti a nő vágyát, s ezáltal a mások iránt érzett vágyát. ...   Tovább »

Korábbi

2011.12.08.
Kép

Ian Somerhalder karrierje érdekesen alakul, hiszen a szép vonásokkal megáldott, modellként befutott fiatalember olyan szerepben lett...   Tovább »
2011.03.29.
Kép

Robert a nem túl távoli 1986-ban jött világra Londonban, májusban tölti be a 25-öt. Már 15 évesen csatlakozott egy amatőr...   Tovább »
2011.03.20.
Kép

Az idei év eddig az Oscar-díj jegyében telt a sármos színész számára: jelölést kapott a legjobb férfi főszereplő kategóriában, és ő...   Tovább »
2011.03.02.
Kép

A kis Natalie-ra 13 évesen figyelt fel a világ a Leon, a profi bájos, ám belevaló kamaszlányaként, Jean Reno méltó partnereként. Most, 17...   Tovább »
2011.04.29.
Kép

Uma Thurman, Tarantino harcos istennője, a Ponyvaregény ikonja, az egykori modell, két gyermekes családanya és A-kategóriás szupersztár ma...   Tovább »