Őszi hangulatban PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: Ordódy Eszter   
2012. október 24. szerda, 00:00

Az egyre rövidülő nappalok és a tartós hideg beköszöntével az embernek nagyobb igénye van a napsütésre, és a természet közelségére, mint a meleg hónapokban, hogy feltöltődjön és lelkileg felkészüljön a télre.

A kertek ilyenkor a legszebbek: a növények "levetés előtt álló ruhája" ugyanis az ősz színeiben ragyog: a sárga, a vörös, a barna és a zöld minden árnyalatát megtaláljuk ilyenkor a környezetünkben. Érdemes hát becsempészni ezt a vidám színkavalkádot az otthonainkba is! A lakásdekoráció ma már önálló művészetnek számít, amelyet a háziasszonyok nagy része előszeretettel művel. Igazuk is van, hiszen milyen kellemes érzés egy olyan családi fészekben lakni, amelyben harmónia honol.


A lakberendezés pedig már az "utcán" elkezdődik, hiszen akkor szép egy ház vagy egy lakás, ha a bejárati ajtója is - évszaknak vagy ünnepeknek megfelelően -, ki van csinosítva. A bejáratunk a feng shui elvei szerint az emberi kapcsolatainkat szimbolizálja, ezért különösen jó, ha az ajtóra (vagy a bejárat közelébe) szép, falevelekkel, dísztökökkel, vagy meleg színű virágokkal díszített dekorációt helyezünk.Az ajtódíszeket - kellő lelkesedéssel és kreativitással - magunk is elkészíthetjük, de csodás darabokat vásárolhatunk bármelyik nagyobb hipermarketben, barkácsáruházban vagy virágüzletben. Amennyiben mi magunk állunk neki az ajtódísz készítésnek, érdemes dekor-falevelekkel és virágokkal, tökökkel, és más termékekkel dolgoznunk annak érdekében, hogy remekünk hosszú életű legyen.

Amennyiben természetes hatásra vágyunk, nyúljunk a természet ajándékaihoz: a csipkebogyóhoz, borostyánhoz, fűzfaágakhoz, őszi levelekhez, gesztenyéhez, tobozokhoz, pici almákhoz, és a most nyíló őszi virágokhoz. Alapnak használjunk karton vagy vessző-koszorú alapot, amelyre hobbi ragasztóval, vagy vékony dróthuzallal, esetleg kötöző fonallal rögzíthetjük a kívánt anyagokat.

alt


Akinek a bejárati ajtaja előtt kis esőfogó, terasz, esetleg néhány lépcső található, még jobban megvalósíthatja dekorációs ötleteit. Díszíthetjük például a lépcsőfokokat különböző méretű sütőtökökkel, mécsesekkel és virágokkal. Ügyesebben kivájhatják a tököket, hogy azok a sötétedés után lámpásként világítsanak, vagy ültethetnek a belsejükbe krizantémokat. Meglátják, egész más ilyen szép, színes hangulatú bejárattal várni a vendégeket, vagy csak egyszerűen hazatérni egy fárasztó nap után.

alt

De most lépjünk beljebb, a lakásba! Az ősz színeit a nappaliba, étkezőbe vagy a hallba is becsalogathatjuk: nem kell hozzá más, csak néhány bogyós ágacska, apró sárga és zöld dísztökök, némi szárított virág és termény. Rendezzük őket a dísztárgyaink köré, az ablakpárkányokra, rusztikus fonott kosarakba, fatálakba!

Hozzászólások
Hozzáadás Keresés
Hozzászólás
Név:
Email:
 
Tárgy:
 
Gépelje be a képen látható karaktereket.
 
Képeslapküldés

Lepje meg szeretteit egy
szép képeslappal!

Tovább »

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Népszerű

2013.01.09.
Kép

A bájos Nina Dobrev a Vámpírnaplók című sorozat főhősnőjeként lett egy csapásra világhírű, s vélhetően nők milliói cserélnének...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Szűnni nem akaró köhögés keseríti meg az életét? Nehezen múlik a torokfájása és nem segítenek a patikában kapható szopogatós...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Noha a meteorológusok szerint már csak néhány napot kell várni az idei első hószállingózásra, az otthonainkba egy kis segítséggel...   Tovább »
2012.06.20.
Kép

Egy régi legenda szerint az igazgyöngy a hűség ékköve, amely csökkenti a nő vágyát, s ezáltal a mások iránt érzett vágyát. ...   Tovább »

Korábbi

2011.04.25.
Kép

Jet Li, Amerika első számú kínai sztárja nem csupán sporteredményeivel és dollármilliókat hozó filmjeivel, hanem adományozó vénájával...   Tovább »
2011.05.15.
Kép

A híres francia énekesnő 1991 óta a neves francia divatház, a Chanel arca, és úgy tűnik, Karl Lagerfeld nem is akar megválni baba arcú...   Tovább »
2010.10.06.
Kép

Simon Bakerrel hetente találkozhatunk a képernyőn. De vigyázat! A mentalista természetfeletti tulajdonságokkal rendelkezik! Nem mindegy ...   Tovább »
2011.07.07.
Kép

Graceland, vagyis Elvis Presley otthona az USA egyik legkedveltebb látnivalója. A memphisi birtok, ahol egykor a rock király élt népes...   Tovább »
2012.05.29.
Kép

A francia színész nem érte be kevéssel: sikeres hazájában és a nagyvilágban egyaránt, ő nyerte el a világ egyik legszebb nőjének kezét,...   Tovább »