Tavaszi virágdivat PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: MTI   
2012. március 20. kedd, 09:29

A tavasz királynői természetesem idén is a hagymások: a tulipán, a jácint és a nárcisz. A legújabb divatú csokrokban számos szín érvényesül, de akadnak olyan kompozíciók is, amelyek egyetlen szín köré csoportosulnak. Ez főleg a sárga és a rózsaszín, amelyet a fehér és a zöld árnyalatai emelnek ki.

Önkifejezés, kreativitás, vonzó lakásbelső, változó terek – ma már a virágkötészet nem a születés- és névnapi csokrok készítésében merül ki. A hollandok nemcsak a virágok termesztésében és eladásában számítanak nagyhatalomnak, hanem a dekorációs növénydivatot is diktálják, és a ruházati trendekhez hasonlóan minden szezonban újítanak.

A legkedveltebb tavaszi virágok között van a tulipán, amelynek különleges tulajdonsága, hogy a vázában is tovább növekszik, akár vágott virágként, akár cserépben. Ezzel izgalmasan megváltoztatja a már kialakult kompozíciót. A színes, fodros szirmú papagáj, és a dupla virágú fajták különösen kedveltek. A jácint vágott virágként is népszerű, akárcsak a nárcisz, amelynek sárga színe kiemeli a tavasz frissességét.

Viszonylag új tagja a tavaszi virágoknak – legalábbis Magyarországon - a kockás liliom (Fritillaria) amelynek vadon élő, védett változatát természetesen nem szabad leszedni, de milliószámra termesztett rokonai Hollandiában hétköznapi virágnak számítanak és nagyon népszerűek.

A kanyargós szárú, kerek, tömött virágú boglárka (Ranunculus) az egyik legbájosabb virág, és ugyancsak növekszik a vázában, mint a tulipán. A bangita (Viburnum) bolondos kompozíciókban is használható, mert a szára rugalmas és a virágkötők legfantáziadúsabb alkotó kedvének is engedelmeskedik.


A tulipánok önmagukban, egy sima üvegvázában is gyönyörűek, de kompozíciók részeként is megállják a helyüket.

Sok alkotásban szerepel a viola, a szellőrózsa, az orgona, a fűz ága és a fürtös gyöngyike is.

Hozzászólások
Hozzáadás Keresés
Hozzászólás
Név:
Email:
 
Tárgy:
 
Gépelje be a képen látható karaktereket.
 
Képeslapküldés

Lepje meg szeretteit egy
szép képeslappal!

Tovább »

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Népszerű

2013.01.09.
Kép

A bájos Nina Dobrev a Vámpírnaplók című sorozat főhősnőjeként lett egy csapásra világhírű, s vélhetően nők milliói cserélnének...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Szűnni nem akaró köhögés keseríti meg az életét? Nehezen múlik a torokfájása és nem segítenek a patikában kapható szopogatós...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Noha a meteorológusok szerint már csak néhány napot kell várni az idei első hószállingózásra, az otthonainkba egy kis segítséggel...   Tovább »
2012.06.20.
Kép

Egy régi legenda szerint az igazgyöngy a hűség ékköve, amely csökkenti a nő vágyát, s ezáltal a mások iránt érzett vágyát. ...   Tovább »

Korábbi

2011.02.17.
Kép

Február 18-án ünnepli születésnapját John Travolta, Hollywood nagy visszatérője, akinek nemrégiben született meg harmadik gyermeke,...   Tovább »
2011.05.15.
Kép

A híres francia énekesnő 1991 óta a neves francia divatház, a Chanel arca, és úgy tűnik, Karl Lagerfeld nem is akar megválni baba arcú...   Tovább »
2010.12.02.
Kép

Jacob Blacket mindenki kedveli: a nők a kisfiús mosolya, a férfiak pedig a kőkemény munkával elért izomzata miatt. Az ifjú színész nagyon...   Tovább »
2011.03.20.
Kép

Az idei év eddig az Oscar-díj jegyében telt a sármos színész számára: jelölést kapott a legjobb férfi főszereplő kategóriában, és ő...   Tovább »
2011.07.29.
Kép

Angelina Jolie-t lehet szeretni, lehet őt nem kedvelni, de az vitathatatlan, hogy nem mindennapi jelenség. Vérbeli nőstény, akinek határozott...   Tovább »