Taylor Lautner célba ért Nyomtatás
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: Aszódi Ádám   
2010. december 02. csütörtök, 16:11

Jacob Blacket mindenki kedveli: a nők a kisfiús mosolya, a férfiak pedig a kőkemény munkával elért izomzata miatt. Az ifjú színész nagyon szorgalmasan készült a vérfarkas szerepére, s célba ért: Hollywood kapui szélesre tárultak előtte, és szerelmes, zokogó tinik követik minden mozdulatát.


alt


A huncut mosolyú fiatalember 1992. február 11-én született Grand Rapidsban (Michigan). Mindig sportos kisgyerek volt, már hat évesen karatézott, és 8 évesen már három arany érmet nyert, és megszerezte a Junior World Forms and Weapons champion címet. Akaratereje tehát már ilyen korán megmutatkozott - 11 évesen pedig már fekete öves karatés volt, és testépítéssel foglalkozott.


alt

Taylort mindig is érdekelte a színészet, ezért rendszeresen járt castingokra abban a reményben, hogy egyszer felfedezik, és megkapja azt a szerepet, amely meghozza neki az ismertséget. A szülei támogatták álmának megvalósításában, s hogy jobb esélyekkel induljon a fiuk, Los Angelesbe költöztek.
Első szerepét 9 éves korában kapta, a Nindzsa árnyéka című filmben kellett egy mellékszereplőt eljátszania. Ezt követően több sorozatban is feltűnt (My Wife and Kids, Summerland, The Bernie Mac Show) és sokat szinkronizált, ám az áttörést a Cápasrác és Lávalány kalandjai c. film hozta meg neki, amelyet a Tucatjával olcsóbb II. című film követett.

Innen már csak egy lépés volt a Twilight, amely megváltoztatta az ifjú Lautner életét. Jacob Black karakterét kellett életre keltenie, aki a Quileute törzs indánjaként egy Forks melletti rezervátumban él, és aki Bella Swan barátja-szerelme lesz a Twilight Saga folyamán. Eredetileg csak az első részre szerződtették, mivel nagyon kisfiús külseje és vékony alkata a rendező szerint nem lett volna alkalmas arra, hogy a vásznon kellőképpen hitelesen alakítsa a néhány hónap alatt látványosan férfivá érő és vérfarkassá váló indián szerepét. De Lautner nem adta fel az álmát: a forgatás végeztével intenzív edzésbe fogott, és reggel-este edzőteremben gyötörte magát, hogy alkatilag is megfeleljen a következő epizód főszerepére.


alt


Munkájának meg lett a gyümölcse, hiszen acélosra gyúrta izomzatát, így amikor a Twilight-széria forgatásának kezdete előtt félmeztelenül bevonult a vezetőség irodájába, mindenkinek leesett az álla. A rajongók is hisztérikusan tiltakoztak Taylor leváltása ellen, de látva az immár izmos férfivá lett, szép arcú indiánt, nem volt kérdés, ki lesz Jacob Black a következő részekben...


alt


Robert Pattinson, a vegetáriánus vámpír >>>

Kristen Stewart tündöklése >>>

Twilight inspirálta ékszerek >>>

Vámpírnaplók - élet az árnyak között >>>

Fotók: starpulse.com

Hozzászólások
Hozzáadás Keresés
Hozzászólás
Név:
Email:
 
Tárgy:
 
Gépelje be a képen látható karaktereket.