Tekerjünk papírcsíkokat! PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: dr. Pásztor Éva   
2012. április 16. hétfő, 00:00

A papírcsík-technika ma már az óvodákban is hódít, mivel fejleszti a gyermeki fantáziát és a kicsik finom-motorikus képességét, ráadásul nem is túl költségigényes.

A quilling néven ismert papírcsík-technika nem véletlenül olyan népszerű, hiszen olcsón és viszonylag könnyen meseszép motívumokat készíthetünk belőlük, amelyekkel dísztárgyakat díszíthetünk, képeslapokat dekorálhatunk, s - amennyiben elég ügyesek vagyunk -, akár ékszereket is tervezhetünk. Az interneten számtalan ingyen letölthető, szezonális mintát találhatunk, amelyeket magunk is könnyen elkészíthetünk, de rajzolhatunk kedvünk szerint bármit: a színes papírcsíkok ugyanis sokféleképpen variálhatók.

Mi kell hozzá?

- 1 csomag színes papírcsík-csomag
- quilling eszköz (ezzel tudjuk feltekerni a papírcsíkokat)
- száradás után áttetsző hobbi ragasztó
- kartonpapír

Ezzel a villa-szerű eszközzel kell feltekerni a vékony papírcsíkokat. Kézzel is lehet, csak úgy nehezebb, és tovább tart.

Elkészítés

1.) Válogassuk szét a papírcsíkokat szín szerint.
2.) Rajzoljuk elő a kívánt motívumot, vagy vegyük elő a kész sablonunkat.
3.) A quilling "villánk" segítségével tekerjük fel az első papírcsíkot, majd a csík végét rögzítsük a kész tekercshez színtelen hobbiragasztóval és óvatosan húzzuk le a villáról. Készítsük el a többi papírtekercsünket is, a megfelelő színekben.
4.) A motívumot kenjük meg vékonyan hobbiragasztóval, majd minden papírtekercset ragasszunk a megfelelő helyre. Száradásig tartsuk vízszintesen a képet.

Ajakbalzsam - házilag >>>

Üvegfestés mindenkinek! >>>

Szappankészítés otthon >>>

Só-liszt gyurma figurák >>>

Hozzászólások
Hozzáadás Keresés
Hozzászólás
Név:
Email:
 
Tárgy:
 
Gépelje be a képen látható karaktereket.
 
Képeslapküldés

Lepje meg szeretteit egy
szép képeslappal!

Tovább »

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Népszerű

2013.01.09.
Kép

A bájos Nina Dobrev a Vámpírnaplók című sorozat főhősnőjeként lett egy csapásra világhírű, s vélhetően nők milliói cserélnének...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Szűnni nem akaró köhögés keseríti meg az életét? Nehezen múlik a torokfájása és nem segítenek a patikában kapható szopogatós...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Noha a meteorológusok szerint már csak néhány napot kell várni az idei első hószállingózásra, az otthonainkba egy kis segítséggel...   Tovább »
2012.06.20.
Kép

Egy régi legenda szerint az igazgyöngy a hűség ékköve, amely csökkenti a nő vágyát, s ezáltal a mások iránt érzett vágyát. ...   Tovább »

Korábbi

2011.05.15.
Kép

A híres francia énekesnő 1991 óta a neves francia divatház, a Chanel arca, és úgy tűnik, Karl Lagerfeld nem is akar megválni baba arcú...   Tovább »
2012.02.24.
Kép

Ki ne emlékezne a copfos kislányra az E. T.-ből? Az anyai részről félig magyar Drew hétévesen lett sztár, de színészi pályafutását...   Tovább »
2011.04.25.
Kép

Jet Li, Amerika első számú kínai sztárja nem csupán sporteredményeivel és dollármilliókat hozó filmjeivel, hanem adományozó vénájával...   Tovább »
2011.07.07.
Kép

Graceland, vagyis Elvis Presley otthona az USA egyik legkedveltebb látnivalója. A memphisi birtok, ahol egykor a rock király élt népes...   Tovább »
2011.12.08.
Kép

Ian Somerhalder karrierje érdekesen alakul, hiszen a szép vonásokkal megáldott, modellként befutott fiatalember olyan szerepben lett...   Tovább »