Tekerjünk papírcsíkokat! PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: dr. Pásztor Éva   
2012. április 16. hétfő, 00:00

A papírcsík-technika ma már az óvodákban is hódít, mivel fejleszti a gyermeki fantáziát és a kicsik finom-motorikus képességét, ráadásul nem is túl költségigényes.

A quilling néven ismert papírcsík-technika nem véletlenül olyan népszerű, hiszen olcsón és viszonylag könnyen meseszép motívumokat készíthetünk belőlük, amelyekkel dísztárgyakat díszíthetünk, képeslapokat dekorálhatunk, s - amennyiben elég ügyesek vagyunk -, akár ékszereket is tervezhetünk. Az interneten számtalan ingyen letölthető, szezonális mintát találhatunk, amelyeket magunk is könnyen elkészíthetünk, de rajzolhatunk kedvünk szerint bármit: a színes papírcsíkok ugyanis sokféleképpen variálhatók.

Mi kell hozzá?

- 1 csomag színes papírcsík-csomag
- quilling eszköz (ezzel tudjuk feltekerni a papírcsíkokat)
- száradás után áttetsző hobbi ragasztó
- kartonpapír

Ezzel a villa-szerű eszközzel kell feltekerni a vékony papírcsíkokat. Kézzel is lehet, csak úgy nehezebb, és tovább tart.

Elkészítés

1.) Válogassuk szét a papírcsíkokat szín szerint.
2.) Rajzoljuk elő a kívánt motívumot, vagy vegyük elő a kész sablonunkat.
3.) A quilling "villánk" segítségével tekerjük fel az első papírcsíkot, majd a csík végét rögzítsük a kész tekercshez színtelen hobbiragasztóval és óvatosan húzzuk le a villáról. Készítsük el a többi papírtekercsünket is, a megfelelő színekben.
4.) A motívumot kenjük meg vékonyan hobbiragasztóval, majd minden papírtekercset ragasszunk a megfelelő helyre. Száradásig tartsuk vízszintesen a képet.

Ajakbalzsam - házilag >>>

Üvegfestés mindenkinek! >>>

Szappankészítés otthon >>>

Só-liszt gyurma figurák >>>

Hozzászólások
Hozzáadás Keresés
Hozzászólás
Név:
Email:
 
Tárgy:
 
Gépelje be a képen látható karaktereket.
 
Képeslapküldés

Lepje meg szeretteit egy
szép képeslappal!

Tovább »

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Népszerű

2013.01.09.
Kép

A bájos Nina Dobrev a Vámpírnaplók című sorozat főhősnőjeként lett egy csapásra világhírű, s vélhetően nők milliói cserélnének...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Szűnni nem akaró köhögés keseríti meg az életét? Nehezen múlik a torokfájása és nem segítenek a patikában kapható szopogatós...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Noha a meteorológusok szerint már csak néhány napot kell várni az idei első hószállingózásra, az otthonainkba egy kis segítséggel...   Tovább »
2012.06.20.
Kép

Egy régi legenda szerint az igazgyöngy a hűség ékköve, amely csökkenti a nő vágyát, s ezáltal a mások iránt érzett vágyát. ...   Tovább »

Korábbi

2012.03.06.
Kép

A múmia sztárja is – mint annyian a filmszakmában – magyar felmenőkkel dicsekedhet. Édesanyja osztrák pszichológus, édesapja pedig magyar...   Tovább »
2012.06.25.
Kép

Paul Bettany a világ egyik legfelkapottabb angol színésze, aki bebizonyította, hogy nem csak a prózai szerepekben tud kiemelkedő produkciót...   Tovább »
2010.10.15.
Kép

Alig múlt húsz éves, nevét mégis az egész világ ismeri, és több rajongót tudhat maga mögött, mint a régi idők felpolcolt mellű,...   Tovább »
2011.03.02.
Kép

A kis Natalie-ra 13 évesen figyelt fel a világ a Leon, a profi bájos, ám belevaló kamaszlányaként, Jean Reno méltó partnereként. Most, 17...   Tovább »
2012.06.27.
Kép

Nyáron ünnepli a 77. születésnapját Donald Sutherland, akit a nagyközönség annak idején A Piszkos tizenkettő, majd a Kelly hősei című ...   Tovább »