Toyota Avensis 2,2 DCAT Premium teszt PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: Aszódi Ádám   
2012. október 03. szerda, 12:39

Legalább annyira családi, mint amennyire céges.

A tesztautó átvételekor nagyon örültem a színének. Feldobott a gondolat, hogy a sok szürke és ezüst autó között, most végre egy, a színével is kiugró autó következhet. Metál bordó. Lemosva, a napon a sötét bordó lemezfelületek élei egészen világos, majdnem piros színben játszadoznak a fénnyel. Élőben fantasztikus. Fényképeken sajnos szinte visszaadhatatlan. Nem fotó barát a fényezés.

Milyen az autó? Pont amilyennek látszik: hosszú, széles, mondhatni nagy. Mindenki helyet találhat benne. A csomagok elhelyezése is könnyű feladat, hatalmas csomagtartó várja őket. Tovább könnyíti a szállítást a csomagrendező rendszer.

Ráncfelvarráskor, ahogy azt illik, csiszoltak az Avensisen. Minden egy kicsit finomabb, egy kicsit jobb lett. Szinte más lett az autó. A Jobban felszerelt változatok (ahogy a tesztautónk is) kaptak LED-es nappali menetjelzőt, érintőképernyős-tolatókamerás hifit, részben LED-es hátsólámpát, sötétített elsőt, lábtérvilágítást és megannyi, a vezetési élményt nem, de a komfortot jelentősen fokozó extrát.

Vagányak a picit sötétebbre fényezett 18’-os alufelnik, jó fogású a kormány és logikus a kezelőpult. Elektromos a kézifék, variálható a kartámasz, a Bluetooth-os fejegység pedig az okostelefonok telefonkönyvét és híváslistáját is képes kezelni. Csupán a pótkereket hiányoltam.

Kényelménél már csak az ereje nagyobb. A 2,2-es DCAT dízelmotor játszi könnyedséggel gyorsítja a hatalmas testet bármilyen sebességnél. Az alábbi videó háromféle gyorsulási feladat kiváló teljesítését mutatja. Nulláról kilencvenre oly sebesen lendül a mutató, hogy szinte értelmetlenül röviddé teszi a felvételt.

Dim lights Embed Embed this video on your site

Érdekes, mindemellett dicséretes, hogy az árlistában megtalálható egymás mellett a csúcsra hegyezett DCAT és a már-már klasszikus hosszútávfutó D-4D is. Mindenki kiválaszthatja a vérmérsékletének és igényeinek megfelelő motort.

A fogyasztás csekély, nálam 6,8 litert jósolt a kijelző 100 kilométerre. Ez parádés. Ekkora súlyú, ilyen nagy teljesítményű autóhoz ez rendkívül kedvező érték. Joggal választják céges flották zászlóshajójává is. Aki családi autóként kívánja használni az Avensist, az is jól jár, még biciklit is könnyen szállíthat, hála a kombihoz járó tetősíneknek. Az Avensis mindig is kategóriája etalonja volt. A mezőny nagyon erős, több új trónkövetelő is megjelent már a piacon. Nekünk vásárlóknak ez remek hír, a kiélezett verseny több szolgáltatással felvértezett jobb autókat eredményez.

Hamár napfénynél nem minden fotó lett tökéletes, a Hold volt olyan kedves, s a végén szép képekkel ajándékozott meg minket!

Tesztautónkat köszönjük a Toyota Motor Hungary Kft-nek!

Foto: Aszódi Ádám

Video: Nagy Gábor

Hozzászólások
Hozzáadás Keresés
Hozzászólás
Név:
Email:
 
Tárgy:
 
Gépelje be a képen látható karaktereket.
 
Képeslapküldés

Lepje meg szeretteit egy
szép képeslappal!

Tovább »

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Népszerű

2013.01.09.
Kép

A bájos Nina Dobrev a Vámpírnaplók című sorozat főhősnőjeként lett egy csapásra világhírű, s vélhetően nők milliói cserélnének...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Szűnni nem akaró köhögés keseríti meg az életét? Nehezen múlik a torokfájása és nem segítenek a patikában kapható szopogatós...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Noha a meteorológusok szerint már csak néhány napot kell várni az idei első hószállingózásra, az otthonainkba egy kis segítséggel...   Tovább »
2012.06.20.
Kép

Egy régi legenda szerint az igazgyöngy a hűség ékköve, amely csökkenti a nő vágyát, s ezáltal a mások iránt érzett vágyát. ...   Tovább »

Korábbi

2011.07.29.
Kép

Angelina Jolie-t lehet szeretni, lehet őt nem kedvelni, de az vitathatatlan, hogy nem mindennapi jelenség. Vérbeli nőstény, akinek határozott...   Tovább »
2012.05.29.
Kép

A francia színész nem érte be kevéssel: sikeres hazájában és a nagyvilágban egyaránt, ő nyerte el a világ egyik legszebb nőjének kezét,...   Tovább »
2010.12.02.
Kép

A nagy sikerű Harry Potter könyvek írójáról valószínűleg azok is tudják, kicsoda, akik soha egyetlen sort sem olvastak a műveiből. J. K....   Tovább »
2011.02.17.
Kép

Február 18-án ünnepli születésnapját John Travolta, Hollywood nagy visszatérője, akinek nemrégiben született meg harmadik gyermeke,...   Tovább »
2011.03.10.
Kép

Illényi Katica hegedűművésznő nem véletlenül lett világhírű. Énekel, táncol, színésznőként, műsorvezetőként is briliáns, és...   Tovább »