Twilight-inspirálta ékszerek PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: dr. Pásztor Éva   
2010. október 05. kedd, 16:10

A Twilight szériának köszönhetően reneszánszát éli a vámpír-világ. Fiatalok ezrei utánozzák Bella Swan hajviseletét, Edward tépett hajviseletét, a Cullen család hűvös eleganciáját, illetve a főszereplők egyedi ékszereit.

A történetről néhány szóban (bár aligha hisszük, hogy van még, aki ne ismerné minden idők legromantikusabb vámpír-szerelmét...): a napfényes Phoenix-ből Isabella Swan, a 17 éves diáklány édesanyjától az esős Forksba költözik, rendőrfőnök apjához, Charlie-hoz. A környezet merőben más, mint amit a lány megszokott: dzsungelszerű, átláthatatlanul zöld erdők, állandó eső, köd és hideg. A napsütés csak misztikus látomás az itt élők számára, ám annál tökéletesebb helyszín az itt élő vámpírok és vérfarkasok számára. Bella világa alapjaiban fordul ki a sarkaiból, amikor az iskolában töltött első napján megpillantja a régimódi nevű és neveltetésű Edwardot és családját. Bonyolult, fájdalmas, de annál szebb és izgalmasabb szerelem bontakozik ki a fiatalok között, amit tovább bonyolít Jacob Black, a fiatal, és igazán megnyerő külsejű indián felbukkanása, aki nem mellesleg vérfarkas...

altStephenie Meyer 4 (+1) részes sorozatában nyomon követhetjük Bella, a Cullenek, Jacob és az indiánok, valamint Forks lakóinak történetét. A harmadik rész, az Eclipse egy hónap múlva látható a mozikban, addig mindenkinek muszáj lesz kibírnia, hogy könyvben hangolódjon rá a nagy összecsapás eseményeire...

Most viszont térjünk rá a Twilight saga legnépszerűbb ékszereire, amelyeket rajongók milliói viselik, szerte a világon!

1.) Bella karkötője. Toplistánk első helyezettje nem is lehetne más, mint Bella karkötője, amit Jacobtól kapott. A karkötőt eredetileg egy pici, faragott fa farkas díszítette, amíg Edward ki nem egészítette saját szimbólumával, egy csodás, hideg fényű, kemény, ám szikrázó fényű gyémánt szívvel.


alt

2.) A második helyre Bella türkiz köves, hippi időket idéző, és ezzel édesanyjára utaló karkötője áll, amelyet apró változtatással sok ékszerész lekoppintott már.


alt

3.) A harmadik helyet a kőkemény, szép arcú, mindig kifogástalan modorú Edward szívét jelképező gyémánt vagy csiszolt kristály szív foglalja el, amely általában ezüst láncon lóg, épp a szívünk felett.


alt

4.) A negyedik hely Bella Holdköves gyűrűje áll, amely romantikus lelki világát és sápadt bőrét szimbolizálja - valamint szerelmét, a hűvös, sápadt bőrű, éjjel sosem alvó szerelmét, Edwardot.


alt

5.) Az ötödik hely Rosalie fülbevalóját illeti, amelyet sokan utánoznak - ami érthető is, hiszen Rose a vámpír-világ leggyönyörűbb nője.


alt

6.) A hatodik hely Alice nyakláncáé, amely nem más, mint a Cullen család címere - egy selyemszalagra fűzve. Szorosan, a nyak körül viselendő - utalva ezzel Alice kicsi, vékony, ám annál keményebb személyiségére.


alt

7.) A hetedik hely maga a kifejezetten a film kedvéért tervezett Cullen címer - mindenféle változatban: fülbevalóként, karkötőként, medálként, mandzsettagombként.


alt

8.) A nyolcadik helyre a különféle szerencse-karkötők kerülnek, amelyek a Twilight saga legfontosabb szimbólumait foglalja magába: Bella furgonját, Jacob motorját, a piros almát, Bella jegygyűrűjét, stb.


alt

9.) Edward bőr, családi címerével díszített karkötője a kilencedik helyen áll - bár a hímnemű rajongók statisztikájában valószínűleg ez került volna az első helyre.


alt

10.) A tizedik helyre a szereplőket felvonultató karkötő áll - igazi Twilight-fanatikusoknak ajánljuk!

alt


A listát még hosszasan folytathatnánk, hiszen a Twilight rajongók és az ékszerészek kreativitása határtalan, ezért nap mint nap születnek újabb remekművek, amelyek a sorozatban szereplő ékszerek hatására örökre beírják magukat az vámpírok ékszer történetének könyveibe...

alt

Hozzászólások
Hozzáadás Keresés
Hozzászólás
Név:
Email:
 
Tárgy:
 
Gépelje be a képen látható karaktereket.
 
Képeslapküldés

Lepje meg szeretteit egy
szép képeslappal!

Tovább »

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Népszerű

2013.01.09.
Kép

A bájos Nina Dobrev a Vámpírnaplók című sorozat főhősnőjeként lett egy csapásra világhírű, s vélhetően nők milliói cserélnének...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Szűnni nem akaró köhögés keseríti meg az életét? Nehezen múlik a torokfájása és nem segítenek a patikában kapható szopogatós...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Noha a meteorológusok szerint már csak néhány napot kell várni az idei első hószállingózásra, az otthonainkba egy kis segítséggel...   Tovább »
2012.06.20.
Kép

Egy régi legenda szerint az igazgyöngy a hűség ékköve, amely csökkenti a nő vágyát, s ezáltal a mások iránt érzett vágyát. ...   Tovább »

Korábbi

2011.12.08.
Kép

Ian Somerhalder karrierje érdekesen alakul, hiszen a szép vonásokkal megáldott, modellként befutott fiatalember olyan szerepben lett...   Tovább »
2014.02.20.
Kép

Kurt Cobain, a punk rock valaha élt legnagyobb királya 47 éves lenne, ha 27 éves korában nem dördül el az a végzetes puskalövés, amely...   Tovább »
2011.03.02.
Kép

Rékasi Károly színművésszel kihívást jelentő szerepekről, átlényegülésről, neves tanítókról, útravalóról, próbákról, és az...   Tovább »
2011.03.21.
Kép

Hiszik vagy sem, Gregor Bernadett félénk gyermek volt, akinek esze ágában nem volt szavalni az iskolai ünnepségeken, és sosem kereste a...   Tovább »
2011.04.25.
Kép

Jet Li, Amerika első számú kínai sztárja nem csupán sporteredményeivel és dollármilliókat hozó filmjeivel, hanem adományozó vénájával...   Tovább »