Tyúkhúsleves spárgával PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: Eszter   
2011. május 09. hétfő, 16:41

Tyúkhúsleves spárgával


Beküldte: Netta

Elkészítés ideje: kb. 25 perc
Nehézségi fokozat: könnyű
Pénztárcabarát: olcsó

Hozzávalók:

35 dkg főtt, csíkokra vágott csirkehús
8,5 dl tyúkhúslé
23 dkg zöld spárga
1,5 dl száraz fehérbor
6 dkg rizstészta
1 szál póréhagyma
1 gerezd fokhagyma
1-1 szál friss vegyes zöld fűszer: petrezselyem, kapor, tárkony
só, fehér bors


Elkészítés:

A spárgát megmossuk, a fás végeket levágjuk. A szálakat 4 cm-es darabokra vagdossuk. A húslét a borral egy nagy lábosban felforraljuk. A megmosott zöldfűszereket cérnával csomóba kötjük. A megtisztított fokhagymát a fűszerekkel együtt a leveshez adjuk. Beletesszük a spárgadarabokat, a rizstésztát, és 5 percig főzzük. Hozzáadjuk a csirkehúst, fűszerezzük. További 4 percig főzzük. Közben hosszában kettévágjuk a megtisztított póréhagymát. Leöblítjük, vékony csíkokra vágjuk. A fokhagymát és a fűszerköteget kivesszük a levesből. Pórécsíkokkal megszórva tálaljuk.


Hozzászólások
Hozzáadás Keresés
Hozzászólás
Név:
Email:
 
Tárgy:
 
Gépelje be a képen látható karaktereket.
 
Képeslapküldés

Lepje meg szeretteit egy
szép képeslappal!

Tovább »

Iratkozzon fel hírlevelünkre!