Valaha kövér voltam PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: redlemon   
2011. március 31. csütörtök, 19:12

Sokszor az első benyomás a legfontosabb, de mi történik, ha egy túlsúlyos tinédzser inkább elbújna a kíváncsi tekintetek elől?


Hogyan élik meg, hogy az elfogadásért és néhány önbizalommal teli pillanatért is meg kell küzdeni? Az MTV új dokumentumsorozata ezt a kemény harcot mutatja be tíz fiatal lány történetén keresztül, akik felvették a kesztyűt a pluszkilók és a cikiző társak ellen.

10 amerikai tinédzser úgy döntött, hogy hátat fordít addigi, az étel és a túlsúly körül forgó életének, hogy egy nyár alatt megszabaduljon felesleges kilóitól egy profi szakember segítségével. Az MTV új sorozatának szereplői egytől egyig különleges tinédzserek, akikben két dolog mindenképpen közös: a túlsúly és a kiközösítés.

A lányoknak most lehetőségük nyílik a nagy változásra, hogy egy nyár alatt megszabaduljanak plusz kilóiktól egy profi, de kegyelmet nem ismerő segítővel.

Valaha kövér voltam„A túlsúlyos tinédzsereket a közösség gyakran kiközösíti, amelynek következtében épp csak bontakozó önbizalmuk súlyos sérüléseket szenved, ez pedig az elkövetkezendő évekre is komolyan rányomhatja a bélyegét. Egészséges önértékelés nélkül később nagyon nehezen lehet érvényesülni, amely megint csak ront a helyzeten” - árulta el Kovács Judit dietetikus. „Számos esettel találkoztam, amikor a beilleszkedés érdekében különböző  újságok, iskolatársak, vagy nemegyszer saját maguk által kitalált diétákba kezdtek a fiatalok, amelyek nemhogy eredményt nem hoztak, de inkább az egészségüket károsították” – tette hozzá a szakember, aki hazánkban is egyre többször találkozik a sorozatban által bemutatott problémákkal.

A Valaha kövér voltam elszánt fiataljai kilépnek ebből az ördögi körből példát és reményt adva túlsúllyal küzdő társaiknak. Az MTV kendőzetlenül mutatja be a sokszor lehetetlennek tűnő küzdelmet, a sikert és a kudarcot egyaránt, amely mindenkinek tanulságos lehet nemtől, kortól és kilóktól függetlenül.

Valaha kövér voltam – Április 3-tól minden vasárnap 20:25-kor az MTV műsorán!

További információ >>>


BMI kalkulátor >>>

Dukan diéta >>>

Napi energiaszükséglet kalkulátor >>>

7 napos burgonya diéta >>>

GI és kalória táblázat >>>Hozzászólások
Hozzáadás Keresés
Hozzászólás
Név:
Email:
 
Tárgy:
 
Gépelje be a képen látható karaktereket.
 
Energia-felhasználási kalkulátor

Kalkulátorunk segítségével kiszámíthatja, hogy az egyes mozgásformák segítségével mennyi energiát használ fel x idő alatt.

Tovább »
Napi energiaszükséglet kalkulátor
Ellenőrizze, mennyi a korának, nemének és magasságának megfelelő napi energiaszükséglete!
BMI kalkulátor

Mennyi a testtömeg-indexe? Megfelelő, vagy van mit változtatni az étrendjén? Ellenőrizze!

Tovább »
GI és Kalória táblázat

A Glikémiás index megmutatja, milyen gyorsan szívódik fel az adott élelmiszer szénhidrát tartalma a szervezetben. Az alacsony GI értékű ételek telítettséggel töltenek el, és hosszú távon könnyedén fogyhatunk velük,
míg a magasak farkaséhséget okoznak.

Tovább »
Képeslapküldés

Lepje meg szeretteit egy
szép képeslappal!

Tovább »

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Népszerű

2013.01.09.
Kép

A bájos Nina Dobrev a Vámpírnaplók című sorozat főhősnőjeként lett egy csapásra világhírű, s vélhetően nők milliói cserélnének...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Szűnni nem akaró köhögés keseríti meg az életét? Nehezen múlik a torokfájása és nem segítenek a patikában kapható szopogatós...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Noha a meteorológusok szerint már csak néhány napot kell várni az idei első hószállingózásra, az otthonainkba egy kis segítséggel...   Tovább »
2012.06.20.
Kép

Egy régi legenda szerint az igazgyöngy a hűség ékköve, amely csökkenti a nő vágyát, s ezáltal a mások iránt érzett vágyát. ...   Tovább »

Korábbi

2010.10.06.
Kép

Simon Bakerrel hetente találkozhatunk a képernyőn. De vigyázat! A mentalista természetfeletti tulajdonságokkal rendelkezik! Nem mindegy ...   Tovább »
2010.10.06.
Kép

Heidi Klum újra is újra bebizonyítja a világnak, hogy a modellkarrier összeegyeztethető az anyasággal. Sőt, a Victoria Secret legszebb...   Tovább »
2013.03.16.
Kép

Életemben először a hangját hallottam. Tizenéves lehettem, és egy kalózos filmet néztem otthon, a tévében. A főszereplőnek olyan...   Tovább »
2010.10.15.
Kép

Alig múlt húsz éves, nevét mégis az egész világ ismeri, és több rajongót tudhat maga mögött, mint a régi idők felpolcolt mellű,...   Tovább »
2011.10.20.
Kép

Ki hinné, hogy a csodálatos Monica már 47 éves? Az olasz lány modellként kezdte, majd színészi pályára lépett, így ismerhette meg a...   Tovább »