Valaha kövér voltam Nyomtatás
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: redlemon   
2011. március 31. csütörtök, 19:12

Sokszor az első benyomás a legfontosabb, de mi történik, ha egy túlsúlyos tinédzser inkább elbújna a kíváncsi tekintetek elől?


Hogyan élik meg, hogy az elfogadásért és néhány önbizalommal teli pillanatért is meg kell küzdeni? Az MTV új dokumentumsorozata ezt a kemény harcot mutatja be tíz fiatal lány történetén keresztül, akik felvették a kesztyűt a pluszkilók és a cikiző társak ellen.

10 amerikai tinédzser úgy döntött, hogy hátat fordít addigi, az étel és a túlsúly körül forgó életének, hogy egy nyár alatt megszabaduljon felesleges kilóitól egy profi szakember segítségével. Az MTV új sorozatának szereplői egytől egyig különleges tinédzserek, akikben két dolog mindenképpen közös: a túlsúly és a kiközösítés.

A lányoknak most lehetőségük nyílik a nagy változásra, hogy egy nyár alatt megszabaduljanak plusz kilóiktól egy profi, de kegyelmet nem ismerő segítővel.

Valaha kövér voltam„A túlsúlyos tinédzsereket a közösség gyakran kiközösíti, amelynek következtében épp csak bontakozó önbizalmuk súlyos sérüléseket szenved, ez pedig az elkövetkezendő évekre is komolyan rányomhatja a bélyegét. Egészséges önértékelés nélkül később nagyon nehezen lehet érvényesülni, amely megint csak ront a helyzeten” - árulta el Kovács Judit dietetikus. „Számos esettel találkoztam, amikor a beilleszkedés érdekében különböző  újságok, iskolatársak, vagy nemegyszer saját maguk által kitalált diétákba kezdtek a fiatalok, amelyek nemhogy eredményt nem hoztak, de inkább az egészségüket károsították” – tette hozzá a szakember, aki hazánkban is egyre többször találkozik a sorozatban által bemutatott problémákkal.

A Valaha kövér voltam elszánt fiataljai kilépnek ebből az ördögi körből példát és reményt adva túlsúllyal küzdő társaiknak. Az MTV kendőzetlenül mutatja be a sokszor lehetetlennek tűnő küzdelmet, a sikert és a kudarcot egyaránt, amely mindenkinek tanulságos lehet nemtől, kortól és kilóktól függetlenül.

Valaha kövér voltam – Április 3-tól minden vasárnap 20:25-kor az MTV műsorán!

További információ >>>


BMI kalkulátor >>>

Dukan diéta >>>

Napi energiaszükséglet kalkulátor >>>

7 napos burgonya diéta >>>

GI és kalória táblázat >>>Hozzászólások
Hozzáadás Keresés
Hozzászólás
Név:
Email:
 
Tárgy:
 
Gépelje be a képen látható karaktereket.