Vanessa Paradis: a Chanel nagykövete Nyomtatás
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: Aszódi Ádám   
2011. május 15. vasárnap, 22:51

A híres francia énekesnő 1991 óta a neves francia divatház, a Chanel arca, és úgy tűnik, Karl Lagerfeld nem is akar megválni baba arcú múzsájától, hiszen 2011-től ismét Vanessa Paradis reklámozza a legújabb Chanel rúzsokat.


Vanessa Paradis 1972. december 22-én született Saint-Maur-des-Fossés-ban (Val-de-Marne, Franciaország) Andre és Corrine Paradise második gyermekeként. Gyermekként Marilyn Monroe volt a példaképe, és mindig arról ábrándozott, hogy egy napon ő is híres filmszínésznő lesz. Hogy célját elérje táncórákat vett, énekelni és zongorázni tanult, és szorgalma hamar meghozta a gyümölcsét, hiszen a kis Vanessa alig volt 9 éves, amikor életében először a televízióban szerepelt. Igazi karrierje azonban valamivel később, 1987-ben a Joe le Taxi című számmal indult meg, amely miatt a szőke, vékony francia kislányt az egész világ a szívébe zárta. Ezt követően, 13 éves korában megjelent első kislemeze, és címadó dala 15 országban toplistás lett.

Dim lights Embed Embed this video on your site

Érdekes momentuma a számnak, hogy Vanessa a mai napig szívesen énekli el koncertjein gyermekkori slágerét, ám lényegesen modernebb, rockosabb verzióban, érdemes megnézni mindkettőt!

Dim lights Embed Embed this video on your site

A fiatal lány élete eztán egy csapásra megváltozott. Fellépések követték egymást, és hamarosan Vanessa kegyeiért versengtek a legjobb együttesek (zenei partnerei volt többek között Iggy Pop, Lenny Kravitz, Susan Vega, stb.), majd felfedezte magának a divatszakma és a filmipar is. Az elmúlt években 10 lemezt adott ki, 14 filmben szerepelt, és összesen 13-szor jelölték különféle művészeti díjakra, amelyek közül a legtöbbet haza is vihette.

A szerelem a sikerekkel együtt érkezett: Lenny Kravitz, és Stanislas Merhar (francia színész) után megismerkedett Johnny Deppel, akivel ugyan nem házasodtak össze, de azóta is egy párt alkotnak. Gyermekeik: Lily-Rose Melody 1999-ben, John Christopher "Jack" pedig 2002-ben született. A család Hollywoodban, és egy saját földbirtokon (Plan-de-la-Tour) Dél-Franciaországban lakik, de szép apartmanjaik vannak Párizsban és a Bahamákon is.

A Chanel 1991-ben fedezte fel magának, a felnőttként is kislányos bájt és szépséget árasztó színésznőt, és múzsájául választottal, hogy arcával és népszerűségével feldobják a Chanel parfümöt. Az ötlet jónak bizonyult, mivel a neves illat Vanessa segítségével óriási bevételeket hozott a cégnek a kampány ideje alatt. '94-ben újabb Chanel reklámfilmben szerepelt, amely során csupán egy szál farmert, és ékszereket viselt. Karl Lagerfeld ezek után táskákat népszerűsített a színésznővel, majd ő lett a híres Coco rúzs reklámarca is. S noha az évek telnek-múlnak, a Chanel nem tágít kedvence mellől: idén Vanessa Paradis népszerűsíti a Coco Shine nevű rúzskollekciót.

Uma Thurman: Tarantino múzsája >>>

Gerard Butler, a skótok nemzeti kincse >>>

Nina Dobrev, a vámpírok szerelme >>>

James Franco az Oscar közelében >>>

Hozzászólások
Hozzáadás Keresés
Ényó   |2011-05-16 10:53:55
Nem csodálom, hogy Lagerfeld úr nem válik meg Vanessától, hiszen még ma is öröm nézni az üde arcát.
Hozzászólás
Név:
Email:
 
Tárgy:
 
Gépelje be a képen látható karaktereket.