Varrott holmik: romantikus tolltartó PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: Cser Kiadó   
2012. február 22. szerda, 10:54

Mindenki szívesen csinosítgatja az otthonát, de az igazán szép és egyedi lakáskiegészítők meglehetősen drágák. Szerencsére az utóbbi időben egyre szélesebb választékban kaphatók a szebbnél-szebb, színes, mintás anyagok. Így egy kis fantáziával bárki egyedi és stílusos dísztárgyakat készíthet, amelyek méltán válhatnak otthona díszévé. A könyvünkben összegyűjtött lakáskiegészítők, nemcsak nagyon mutatósak, hanem rendkívül praktikusak is, és különösebb gyakorlat nélkül megvarrhatók. Nem csupán otthonunkat díszíthetjük velük, hanem akár ajándékba is adhatjuk őket. Használjuk a könyvet ötlettárként és valósítsuk meg bátran saját ötleteinket is!


Romantikus tolltartó

Hozzávalók:
- vatelin (30 x 60 cm)
- mintás pamutanyag (30 x 60 cm)
- egyszínű pamutanyag (30 x 60 cm)
- szaténszalag (5 cm széles, 1 m hosszú)
- gumiszalag (1 cm széles, 50 cm hosszú)

Elkészítés:

1.) Szabjuk ki az anyagból a téglalapokat. Az egyszínű anyagra varrjuk fel a gumicsíkokat úgy, hogy képzeletben három részre osztjuk az anyagot és középre illesztve varrjuk le a gumikat. Ceruzákhoz, tollakhoz 1 cm-t számoljunk, egyéb tárgyakhoz tetszőleges hosszt válasszunk.
2.) A mintás anyag színén, közepén helyezzük el a szalagot, és varrjuk oldal a középső harmadán. Az így megvarrt anyagokat színükkel egymás felé fordítva helyezzük a vatelinre, tűzzük meg, és cikkcakk varrással varrjuk össze a széleket. A nyíláson át fordítsuk vissza a színére és rejtett öltéssel varrjuk be a nyílást. A szélektől fél centire és a jelölt résznél varrjuk le az anyagot.

Varrott holmik - Színes Ötletek 15.Varga Judit

Cser Kiadó >>>

Varrott holmikA tartalomból:

Anyagok, eszközök és tudnivalók
Anyagbeavatás
A szabásminta átrajzolása
Vatelin és tömőanyag
Varrás varrógéppel
Öltésfajták
Az anyagok egymáshoz gombostűzése
A szalagvégek lezárása
Cérna
Zsinór behúzása
Anyagvastagság
Mintás anyagok
Egyszerűen elkészíthető látványos díszek, használati tárgyak
Muffin tűpárna
Előke
Maci Fakanáltartó
Edényalátét
Hengerpárna
Alvószemüveg
Zsákok
Piperetáska
Csinibaba kötény
Masnis táska
Akasztós tároló
Kispárna
Tolltartó
Illatszütyő

Zseníliadrót figurák >>>

Szecessziós ládika és art deco doboz >>>

Játékok és díszek - dekorgumiból >>>

Hímes tojások >>>

Hercegnők szobája: a rózsaszín álom >>>

Hozzászólások
Hozzáadás Keresés
Hozzászólás
Név:
Email:
 
Tárgy:
 
Gépelje be a képen látható karaktereket.
 
Képeslapküldés

Lepje meg szeretteit egy
szép képeslappal!

Tovább »

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Népszerű

2013.01.09.
Kép

A bájos Nina Dobrev a Vámpírnaplók című sorozat főhősnőjeként lett egy csapásra világhírű, s vélhetően nők milliói cserélnének...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Szűnni nem akaró köhögés keseríti meg az életét? Nehezen múlik a torokfájása és nem segítenek a patikában kapható szopogatós...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Noha a meteorológusok szerint már csak néhány napot kell várni az idei első hószállingózásra, az otthonainkba egy kis segítséggel...   Tovább »
2012.06.20.
Kép

Egy régi legenda szerint az igazgyöngy a hűség ékköve, amely csökkenti a nő vágyát, s ezáltal a mások iránt érzett vágyát. ...   Tovább »

Korábbi

2011.03.21.
Kép

Hiszik vagy sem, Gregor Bernadett félénk gyermek volt, akinek esze ágában nem volt szavalni az iskolai ünnepségeken, és sosem kereste a...   Tovább »
2010.12.02.
Kép

A nagy sikerű Harry Potter könyvek írójáról valószínűleg azok is tudják, kicsoda, akik soha egyetlen sort sem olvastak a műveiből. J. K....   Tovább »
2011.03.02.
Kép

A kis Natalie-ra 13 évesen figyelt fel a világ a Leon, a profi bájos, ám belevaló kamaszlányaként, Jean Reno méltó partnereként. Most, 17...   Tovább »
2013.01.09.
Kép

A bájos Nina Dobrev a Vámpírnaplók című sorozat főhősnőjeként lett egy csapásra világhírű, s vélhetően nők milliói cserélnének...   Tovább »
2014.02.20.
Kép

Kurt Cobain, a punk rock valaha élt legnagyobb királya 47 éves lenne, ha 27 éves korában nem dördül el az a végzetes puskalövés, amely...   Tovább »