Vincent Cassel, a gallok büszkesége PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: L.Zs.   
2012. május 29. kedd, 00:00

A francia színész nem érte be kevéssel: sikeres hazájában és a nagyvilágban egyaránt, ő nyerte el a világ egyik legszebb nőjének kezét, valamint két gyönyörű kislány édesapja.


A színész, Jean-Pierre Cassel és egy újságírónő gyermeke, Vincent Crochon néven született Párizsban, 1966. november 23-án, de később ő is felvette édesapja jobban hangzó művésznevét. A papa elsősorban hazájában számít neves művésznek, de filmjei a magyar nézők számára sem ismeretlenek: A burzsoázia diszkrét bája, A négy testőr, Gyilkosság az Orient expresszen, Ki öli meg Európa nagy konyhafőnökeit?, Casanova, Szkafander és pillangó – hogy csak a legismertebbeket említsük. Vincent-nak tehát volt kitől örökölnie tehetségét. Színészi pályafutását 22 évesen, 1988-ban kezdte egy tévésorozatban, és az elkövetkező hét évben tévé- és rövidfilmekben játszott. A mozivásznon 1995-ben debütált egy kisebb szerepben a Jefferson Párizsban című James Ivory-filmben. Itt Nick Nolte, valamint az ekkor még ismeretlen Gwyneth Paltrow partnere volt.

A következő évben megkapta a Szerelmi fészek című francia film férfi főszerepét, ami egyúttal a magánéletére is nagy hatást gyakorolt. A forgatáson lettek ugyanis egy pár Monica Belluccival, aki a forgatókönyv szerint is a szerelmét alakította.  Karrierjében azonban Vincent-nak még négy évet várnia kellett az igazi áttörésre, amit az ezredfordulón hozott el számára Mathieu Kassovitz méltán híressé vált thrillere, a Bíbor folyók. Ennek révén Hollywood is felfedezte, így azóta vegyesen szerepel francia és amerikai filmekben egyaránt. Egyik legismertebb szerepe az Ocean’s Twelve – Eggyel nő a tét és az Ocean’s Thirteen – A játszma folytatódik című filmekben a sármos és gazdag tolvaj, Francois Toulour. A Kisiklottakban Jennifer Aniston és Clive Owen partnere volt, az Eastern Promises – Gyilkos ígéretekben pedig Viggo Mortensennel és Naomi Watts-szal játszott együtt. Legutóbb a Veszélyes vágy című filmben láthattuk Viggo Mortensen és Keira Knightley partnereként. 

Vincent magánélete botrányoktól mentes, 15 éve boldogan él Monica Belluccival, akit 1999-ben feleségül is vett. Lányaik, Deva és Léonie 2004-ben és 2010-ben születtek.

Érdekességek:

- Tud és szeret capoeirázni, amely képességét az Ocean’s Twelve egyik jelenetében fel is használta.

- A Jégkorszakban ő szinkronizálta franciára Diegót.

- Általában ő kölcsönzi a hangját Hugh Grantnek is.

- 17 évesen artistaképzőbe iratkozott.

- Gyermekkorában találkozott Maria Callas-szal, amikor az meglátogatta az édesapját.

- A Bíbor folyók verekedős jelenetének forgatásán eltörték az orrát.

- Olyan gyakran jár Brazíliába, hogy már jól megtanult portugálul

Uma Thurman: Tarantino múzsája >>>

Gerard Butler, a skótok nemzeti kincse >>>

Nina Dobrev, a vámpírok szerelme >>>

James Franco az Oscar közelében >>>


Hozzászólások
Hozzáadás Keresés
Érdeklödő  - Jó pap holtig tanul   |2011-05-02 17:17:02
A papa régi filmjeiből láttam párat,pl a Candide-ot is játszotta remekül.
Az ifjút még nem ismerem, mivel az amerikai film dömpingben ritkán játszanak európaiakat.
Mi az a "capoeirázás"?
Hozzászólás
Név:
Email:
 
Tárgy:
 
Gépelje be a képen látható karaktereket.
 
Képeslapküldés

Lepje meg szeretteit egy
szép képeslappal!

Tovább »

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Népszerű

2013.01.09.
Kép

A bájos Nina Dobrev a Vámpírnaplók című sorozat főhősnőjeként lett egy csapásra világhírű, s vélhetően nők milliói cserélnének...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Szűnni nem akaró köhögés keseríti meg az életét? Nehezen múlik a torokfájása és nem segítenek a patikában kapható szopogatós...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Noha a meteorológusok szerint már csak néhány napot kell várni az idei első hószállingózásra, az otthonainkba egy kis segítséggel...   Tovább »
2012.06.20.
Kép

Egy régi legenda szerint az igazgyöngy a hűség ékköve, amely csökkenti a nő vágyát, s ezáltal a mások iránt érzett vágyát. ...   Tovább »

Korábbi

2011.10.15.
Kép

Az Észak-Írországban született színészt magassága és tehetsége egyaránt a legnagyobbak közé sorolja. Az utóbbi években pályája...   Tovább »
2011.10.20.
Kép

Ki hinné, hogy a csodálatos Monica már 47 éves? Az olasz lány modellként kezdte, majd színészi pályára lépett, így ismerhette meg a...   Tovább »
2011.05.06.
Kép

George Clooney vélhetően ma is a legkeresettebb agglegények egyike annak ellenére, hogy híresen nősülés-ellenes, követhetetlen sűrűséggel...   Tovább »
2011.07.07.
Kép

Graceland, vagyis Elvis Presley otthona az USA egyik legkedveltebb látnivalója. A memphisi birtok, ahol egykor a rock király élt népes...   Tovább »
2013.01.09.
Kép

A bájos Nina Dobrev a Vámpírnaplók című sorozat főhősnőjeként lett egy csapásra világhírű, s vélhetően nők milliói cserélnének...   Tovább »