wlw azaz water less wash PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnő 
Írta: Karácsonyi György wlw és Aszódi Ádám   
2011. július 04. hétfő, 13:43

wlw water less wash, azaz víz nélküli mosás - Esetünkben autómosást értünk. A víz nélküli autómosás elsőre pont úgy hangzik, mint a cukor nélküli cukor, az alkoholmentes sör, vagy a füst nélküli e-cigi. Egyik sem 100%-os. Némi fizikai alapismeretet is hozzáadva előítéleteinkhez, vagyis a víz szerepe mosáskor a karcoló porszemcsék elemelése a felületről, biztos nem fogunk hinni a dologban. Pedig megér egy próbát!

Saját fekete autómmal látogattam el a mosóba, óvatos duhajként csak beszélgetni. Amíg egy másik autó készült, láttam, ez jobb, mint gondoltam, s bár ellentmond az eddig tanultaknak, a rongy a permetszer letörlésekor egyáltalán nem karcol! Nna, gondoltam még mindig kissé szkeptikusan, a motorháztetőmön kipróbálhatjuk. Úgy is lett, gyönyörűen lejöttek a bogarak, s mint egy új zongora pompázott a géptető. Nekem sem kellett több, megkértem Gyuriékat, ne hagyják félbe az autóm, ha már így adódott, legyen teljes külső mosás, akarom mondani takarítás. Fél óra elteltével az autóm szebb volt, mint amikor a szalonban átvettem. Meggyőztek, gondoltam magamban, hiába fekete és kényes az autóm, bizony tiszta lett, egy csepp víz sem érte, és karcot sem kapott. Nem láttam még ilyet! Az igazi meglepetés később jött.

Korábban mosatás után mindig waxoltattam is az autót, ami egy vékony viaszréteg felhordását és keményre törlését jelenti. Taszítja a port, lepergeti a vizet és magas fényt ad a lakknak. Mindehhez szokva, a száraz mosást követő egy hét után kezdett feltűnni, bár némi por belepte az autót az útról, a bogarak sokkal kevésbé koszolták össze, s valahogy a por alatt szebben csillog a lakk, mint korábban waxolások után. Ez igen!

A java viszont csak most következett. Házunk előtt álldogál egy nyárfa, ami ebben az időszakban levedzik. Hiányos növénytani ismereteim miatt nem tudom biztosan, a növény levele, vagy majdani termése, esetleg elvirágzott virága bocsátja ki a nedveket, de az autót, mint finom permet teljesen beborította ez a ragacsos, kissé sárgás növényi származék. Mivel ragad, hamar a por is beletapadt. Pár nap múltán úgy nézett ki az autóm, mint amivel senki sem törődik, és már legalább egy éve áll elfeledve egy poros hátsó udvarban. Majd jött az eső, s vele együtt a csoda is. A heves zivatar tisztára mosta az autót. Ilyet azelőtt sosem láttam még. Tizenhét évesen gondoltam, elég egy autót leslagozni és tiszta lesz, de hamar rá kellett jönnöm nem így van, legalábbis eddig nem így volt. Most, a víz nélküli nano-technológiás tisztítást követően látom, esővel bizony mégiscsak lehet mosást spórolni.

Az eljárás kifejezetten környezetkímélő. A tisztításhoz nem használnak egy csepp vizet sem. Víz nélkül a csatornába sem kerül semmi. A tisztítószerek 100%-ban vízbázisú, környezetre és az élő szervezetekre teljesen ártalmatlan szerek. A környezeti terhelés a rongyok mosásában kimerül, ami mosógépben történik „kevés vízzel sok rongyot” elv alapján.

A mosó rendkívül rugalmas, igény esetén házhoz is mennek, hisz’ nincs szükség infrastruktúrára, a rongyok bárhol használhatóak. A technológia hozzáférhető bárki számára, igény esetén franchise-rendszerben alapos képzés után bárki foglalkozhat vele. Érdeklődés és bejelentkezés: Karácsonyi Györgynél 06 30 200 6999.

Látogatásomkor csak beszélgetni mentem, így nem készítettem saját fotókat a fekete autómról, ezt legközelebb pótolom. Most a mosótól kapott idegen autó képeit csatolom, „előtte és utána” megkülönböztetéssel.

tükör előtte


tükör utána


koszos autó


tiszta autó


rászáradt sárral a Mondeo oldala


tisztán a Mondeo oldala

A mosási technológia leírása:

Nanotechnológiás felületkezelés

Felvitel közben a felületkezelő anyag 3 eleme intelligensen elrendeződik egymás alatt. A kapcsolódó komponens (piros) a kezelendő felületre vándorol, és homogén kötődést alakít ki azzal, közben egyúttal a felület részévé is válik. Erre épül egy ultra vékony, üvegkeménységű réteg (kék), amely rendkívül hosszú ideig tartós, és a felületet a legagresszívabb külső hatásoktól is képes megvédeni. (pl. UV sugárzás vagy nagy hideg) a tapadást gátló nano - részecskék (fehér) rendeződnek legfölülre. Ezek együttese eredményezi a lótuszeffektusnak nevezett lepergető hatást.


A mikroszálas textil


A mikro szálas tisztítókendőkben millió ék alakú keresztmetszet van, melyek eltávolítják, és csapdába ejtik a szennyeződéseket.

A mikro szál „működése”


A törlő mozdulatok megtörik a szálak éleit, így távolítja el és szívja magába a kendő a szennyeződéseket, a felület karcolása nélkül. A kapilláris erő aktiválja, ezáltal bezárja a letörölt szennyeződéseket a kendőbe.


Hozzászólások
Hozzáadás Keresés
Ényó   |2011-07-05 05:00:37
Nagyon izgalmasnak és főleg hasznosnak tűnik a fent leírt eljárás, szívesen kipróbálnám.Hol lehet bejelentkezni a "mosásra"?
Karácsonyi György  - válasz   |2011-07-05 14:53:33
Kedves Ényó!
Köszönjük érdeklődését, bejelentkezni a +36 30 200 6999-es számon lehet, várom hívását:
Karácsonyi György
Hugibugi  - Referencia   |2011-07-05 16:23:47
Sziasztok !

Én már kipróbáltam, nagyon szépen dolgoznak. Előnye nemcsak a hagyományos mosásnál ragyogóbb felület, de az is, hogy tovább marad tiszta az autó.
Péntekre van még szabad időpont ?
Karácsonyi György   |2011-07-05 19:02:52
Kedves Hugibugi!
Két bejelentett autónk van, várunk szeretettel, de előtte pontosítsunk!
Karácsonyi György
Magyarné   |2011-07-07 07:16:01
Jó reggelt, borzasztó érdekes a cikk, ha ez a módszer tényleg működik (és a képek ezt mutatják), akkor a hagyományos, vízpocsékoló, környezetszennyező mosóknak befellegzett... és mennyire titkos, hogy miből van ez a szer? Környezetbarát, ez remek, de mégis, miből van? Titkos vagy publikus? Az autó fényezésének nem árt hosszútávon sem?
Tomi44   |2011-07-07 07:19:13
Hello, a módszer elképesztően hangzik. :-)) Jó, hogy végre valaki ilyesmivel is foglalkozik. Nem tennének közzé egy nyilvános árlistát? Gondolom, úgyis fix árakkal dolgoznak. Csak az összehasonlítás miatt. Az ötlet szuper, lelkes vagyok...
Wlw  - válasz   |2011-07-08 17:45:34
Kedves Magyarné!
Az amerikai ECO TOUCH termékcsaláddal dolgozunk. Látogasson meg minket, nézze meg a saját autómat! Lassan két éve ezzel a szerrel ápolom. Győződjön meg a saját szemével a fényezéséről!
Wlw  - válasz   |2011-07-08 17:50:16
Kedves Tomi44!
Egy személyautó külső-belső ápolása 4375,- Ft, Jöjjön el, meglátja megéri!
Tomi44   |2011-07-12 09:33:28
Köszönöm a választ, jó az ár! Megkérdezhetem a pontos címet? Nyitvatartást? :-)
wlw  - válasz   |2011-07-12 17:40:19
2040 Budaörs, Liget utca 3.
8-17-ig, de 15 óra után csak bejelentkezés után fogadunk autót.
Látogasson el honlapunkra: www.wlwash.com
A hálózat tagjai fül alatt talál térképet!
papibugi   |2011-07-25 16:34:24
tényleg érdekes és ki szeretném probálni mikor tudnak fogadni??
Wlw  - válasz   |2011-07-31 10:10:36
8-17-ig, de 15 óra után csak bejelentkezés után
Szili  - Kérdés   |2012-06-18 11:57:28
Üdv. Érdeklődnék a következő szolgáltatások anyagi vonzatáról.
KÜLSŐ MOSÁS
BELSŐ TISZTÍTÁS
TELJES AUTÓKOZMETIKA
és a legfontosabb GÉPI POLÍROZÁS.
Nagyon sok jót olvastam, kipróbálnám.
Mr Ferenc Ruczek  - Unhappy customer   |2016-09-15 11:45:35
I took my new (3 months old) car for a wash this morning into this place. I only used them once a week ago for cleaning the interior of the car for the first time. I'd rate that service for 4 stars out of 5, but the story doesn't end here. My car is a deep blue Skoda Octavia estate. The car has never been washed before, ever since I received it from the official Skoda dealer. It looked a bit dirty, but it wasn't extremely dirty. I ordered this waterless external wash from this company. They cleaned the car, and I admit it looks ok from a distance, meanwhile from a closer look, it's well visible that they caused many scratches on the car, and it hasn't even been cleaned properly, also they said that they couldn't remove the bugs from the bonnet and from the front of the car, no matter what they tried. When I mentioned, that i can see many new scratches, they said that it was there before, and that probably I took it to an automated car wash before, and these scratches are from that place. Well, this isn't true, as the car has been washed for the first time in it's life today by them. When I mentioned this, that they didn't believe it, so I asked them if they are calling me a liar?! Their answer was not kind, but suggested that yes, I was lying, which is very upsetting. Second of all, they "advised" me to buy a white car, instead of this dark blue, which is absolutely stupid. After this "suggestion" they said that they couldn't remove the bugs from the bonnet, because it has been burnt in by the sun. I took a standard window cleaner, and I was able to clear the bugs off on a small area of the bonnet, which is funny...and sad at the same time. They also mentioned that they are dealing with very expensive cars, and they never received a complaint. In my suggestion, it does not matter, because if you have a car, cheap or expensive, they should take extreme care about the cars when they washing it. If I would have a very cheap car, I'd expect the same service as if I would have a very expensive one. Overall, I'm deeply upset by this fact, that they didn't do a good service, they 'customer support' was deeply negative and disrespectful, and also they scratched my car very visibly in a direction, which cannot been caused by any other natural event while driving. I'm very upset, because overall the car came back in a worse condition that I left it there, they called me a liar, and they never offered any kind of compensation. After all this, they never even bothered to say good bye or anything, when I left the place, even if I wasn't disrespectful to them at all. I hope whoever reads this, will learn from it, and will not use this service for their own sake. If you care about your car, go somewhere else. The worst thing is, that I work in the same building, where their carwash is, but their treatment was not fair. If they ever read this, I'd like to let them know, that I'm planning to go to the Consumer Protection agency because of unfair treatment, and compensation claims. Have a good day!

Mr Ferenc Ruczek
Hozzászólás
Név:
Email:
 
Tárgy:
 
Gépelje be a képen látható karaktereket.
 
Képeslapküldés

Lepje meg szeretteit egy
szép képeslappal!

Tovább »

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Népszerű

2013.01.09.
Kép

A bájos Nina Dobrev a Vámpírnaplók című sorozat főhősnőjeként lett egy csapásra világhírű, s vélhetően nők milliói cserélnének...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Szűnni nem akaró köhögés keseríti meg az életét? Nehezen múlik a torokfájása és nem segítenek a patikában kapható szopogatós...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Noha a meteorológusok szerint már csak néhány napot kell várni az idei első hószállingózásra, az otthonainkba egy kis segítséggel...   Tovább »
2012.06.20.
Kép

Egy régi legenda szerint az igazgyöngy a hűség ékköve, amely csökkenti a nő vágyát, s ezáltal a mások iránt érzett vágyát. ...   Tovább »

Korábbi

2010.12.02.
Kép

Jacob Blacket mindenki kedveli: a nők a kisfiús mosolya, a férfiak pedig a kőkemény munkával elért izomzata miatt. Az ifjú színész nagyon...   Tovább »
2011.10.15.
Kép

Az Észak-Írországban született színészt magassága és tehetsége egyaránt a legnagyobbak közé sorolja. Az utóbbi években pályája...   Tovább »
2011.02.17.
Kép

Február 18-án ünnepli születésnapját John Travolta, Hollywood nagy visszatérője, akinek nemrégiben született meg harmadik gyermeke,...   Tovább »
2012.06.25.
Kép

Paul Bettany a világ egyik legfelkapottabb angol színésze, aki bebizonyította, hogy nem csak a prózai szerepekben tud kiemelkedő produkciót...   Tovább »
2011.03.20.
Kép

Az idei év eddig az Oscar-díj jegyében telt a sármos színész számára: jelölést kapott a legjobb férfi főszereplő kategóriában, és ő...   Tovább »